Наднорменото тегло е един от най-големите проблеми в наши дни.

...
Наднорменото тегло е един от най-големите проблеми в наши дни.
Коментари Харесай

10 храни, от които качваме килограми

Наднорменото тегло е един от най-големите проблеми в наши дни. От него могат да бъдат провокирани даже болести, като да вземем за пример сърдечно-съдови проблеми, диабет, високо кръвно. Причината – потреблението на повече от нужните калории. С някои храни тялото ни се оправя по-лесно, а други са предизвикателство за организма ни. Ето и десетте най-проблемни храни.

Газирани питиета

 От Газирани питиета се напълнява

Те са висококалорични, с доста добавена захар, а по едно и също време с това нямат никаква хранителна стойност. При тях липсват витамини и минерали, богати са обаче на празни калории, в резултат на които дебелеем.

Подсладено кафе

Кафето е потребна напитка – тя съдържа антиоксиданти и значими хранителни субстанции, само че няма калории. Подсладеното кафе обаче, изключително тези питиета с щедро количество сметана, са сходни на подсладените газирани питиета.

Сладолед

 Сладоледът е храна, от която се качват килограми

Всички обичаме това ледено прелъщение. Съвременните сладоледи обаче са направени от сметана, наситени мазнини, захар и изкуствени подсладители. По-здравословните сладоледи съдържат по-малко от 15 грама захар на порция.

Пица

Една от най-популярните бързи храни е и една от най-вредните. Освен тесто пицата е направена от артикули, които са доста солени, мазни и калорични. Можете да похапвате пица вкъщи – с домашно пълнозърнесто тесто, зеленчуци и филе.

Понички

 храни за качване килограми

Съдържат доста захар, брашно и мазнини. С висока калорийна стойност, те не трябва да участват постоянно в диетата ни.

Пържени картофи и чипс

Вкусни са, факт. Те обаче са доста калорични и извънредно мазни, което може да увеличи равнищата на холестерол в кръвта, както и обиколката на талията.

Фъстъчено масло

 Фъстъчено масло е калорично

То може да бъде здравословно, когато е направено вкъщи от фъстъци. Това фъстъчено масло, което купуваме обаче, е цялостно с мазнини и добавени захари. С него е елементарно да прекалим.

Млечен шоколад

Черният шоколад е неговата здравословна опция. Млечният шоколад с изключение на калоричен е и с доста добавени захари, палмова лой и изкуствени съставки.

Натурален сок

 Натуралните сокове са питиета, от които се качват килограми

Истината е, че в напитките в кутии няма нищо минерално. Подобно на газираните питиета, те са просто калории без хранителна стойност. Ако пиете сок, дано е прясно изцеден от вас самите. Опитвайте се да добавяте моркови или спанак.

Всички храни в пакетчета

Налагат се от питателните привички в Щатите. Идеята им е бърза консумация. Те обаче са нездравословни – организмът ни не може да преработва сходно количество мазнини и въглехидрати. Палмовото масло, което се съдържа в тях, се натрупа по артериите ни и пречи на цялото ни тяло.

Диетата е един от факторите за положително здраве, които зависят напълно от нас. Тялото ви има потребност от същинска храна, а не от мазнини и захар в пакетче. Давайте му я, с цел да ви служи правилно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР