Надим Захави е първият министър на ваксинацията натоварен с надзора

...
Надим Захави е първият министър на ваксинацията натоварен с надзора
Коментари Харесай

Назначиха министър на ваксинацията във Великобритания

Надим Захави е първият министър на имунизацията претрупан с надзора върху внедряването на имунизацията против Covid-19 във Англия, заяви Даунинг Стрийт.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че депутатът от Стратфорд ще поеме ролята най-малко до идващото лято.

Захави краткотрайно ще се откаже своите отговорности в Департамента за бизнес, енергетика и индустриална тактика. Съгласно краткотрайното съглашение той ще служи като взаимен министър сред BEIS и Министерството на здравеопазването и обществените грижи.

Захави сподели, че е благополучен да бъде назначен за ролята. Той написа в туитър: „ Голяма отговорност и огромно оперативно предизвикателство, само че безусловно зает с това да подсигуряваме, че можем да пуснем имунизациите бързо - спасявайки животи и помагайки ни да се построяваме по-добре. “

На лечебните заведения в Англия е казано да се приготвят за въвеждането на ваксина против ковид единствено за девет дни, като се чака чиновниците на NHS да бъдат първите, които ще я получат.

Шефовете на NHS обявиха, че лечебните заведения могат да чакат да получат първите си доставки на ваксина, създадена от американския производител на медикаменти Pfizer и немската биотехнологична компания BioNTech, още на 7 декември, като регулаторното утвърждение се чака до дни.

Обединеното кралство е поръчало 100 милиона дози от оксфордската ваксина - задоволително, с цел да имунизират по-голямата част от популацията - с предстоящо разпространяване през идващите седмици.

Също по този начин има поръчки за 40 милиона дози от Pfizer и BioNTech, за които е потвърдено, че имат 95% степен на резултатност, и 5 милиона дози от американската компания Moderna, което съгласно изследванията е също толкоз дейно.

Здравният секретар Джонатан Ашуърт сподели: „ Сега се нуждаем от всеобща акция за публично здраве, призоваваща имунизация, дружно с обезпечаването на запаси за общопрактикуващите лекари и други здравни експерти, които бързо да вкарат това допустимо най-скоро. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР