Надеждите на Германия за ефективност на санкциите, наложени на Русия

...
Надеждите на Германия за ефективност на санкциите, наложени на Русия
Коментари Харесай

Интересна новина за Германия и Русия

Надеждите на Германия за успеваемост на глобите, наложени на Русия поради обстановката в Украйна, бяха попарени. Показателите за външната търговия на Германия с Руската федерация не престават да порастват, макар ембаргото на Европейски Съюз върху въглища, злато, стомана и водка.

Германското издание Die Welt, базирайки се на публикация във вестник Süddeutsche Zeitung, отбелязва, че задачата на западните наказания против Русия е била „ не да слагат на колене съветския президент Владимир Путин, а да изпратят сигнал “. Според Die Welt обаче Русия надали ще се вслуша в „ подобен сигнал “. В същото време вестникът напомня, че " Европейски Съюз ограничи или разгласи ограничавания върху вноса на доста артикули от Русия: от въглища, стомана, дървен материал и цимент до риба, спиртни питиета и злато. Но всичко това явно се компенсира, най-малко в тази ситуация с Германия, с преуспяващ съветски газов бизнес “, показва вестникът.

Намаляването на доставките на газ от Русия, както се споделя в публикацията, е повече от обезщетено от възходящите цени на газа. Така единствено през юни немските консуматори са трансферирали 3,5 милиарда EUR на съветски снабдители. Въпреки обстановката в Украйна и глобите, това подхожда на нарастване от съвсем 5% по отношение на месец май. Спрямо месец май 2021 година растежът е даже 39%.

За първото полугодие приходите на Русия от търговия с Германия възлизат на 22,6 милиарда EUR. Това е най-малко с 52% повече от 2021 година, акцентира Die Welt. „ Чисто математически огромна част от съветския боен бюджет може да бъде покрита от прехвърляния от Германия “, се отбелязва в публикацията.

В умозаключение се показва, че растежът на приходите се дължи главно на ценови резултати. Така вносът от Русия във физическо изражение е намалял с към 30%, само че задачата на Германия не е реализирана. Русия, както написа Die Welt, „ може да остави още повече газ в недрата и да го спести за бъдещо произвеждане, тъй че още повече милиарди да се излеят от Германия към Русия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР