Надеждите, че третият мандат ще се реализира успешно под някаква

...
Надеждите, че третият мандат ще се реализира успешно под някаква
Коментари Харесай

Разривът между ИТН, ДБ и ИБГНИ става необратим

Надеждите, че третият мандат ще се осъществя сполучливо под някаква форма, са на път да угаснат дефинитивно. Формациите, от които се чака да основат ръководещо болшинство, стават все по-остри една към друга, а позициите им явно се раздалечават, освен това необратимо.

Това стана пределно ясно от декларация на „ ИТН “ (ИТН), която депутатът от партията Виктория Василева изчете в коридорите на Народното събрание. Зобиколена от водещите фигури на Има Такъв Народ, Василева остро нападна „ Демократична България “ (ДБ) и „ Изправи се.БГ! Ние идваме! “ (ИБГНИ), с които до неотдавна разговаряха за стратегия и политики, обвинявайки ги в двуличие и безсрамие.

Депутатът от Има Такъв Народ разказа по следния метод обединенията, които доскоро им бяха евентуални съдружници: „ Парламентаризмът се свежда до: „ Моля ви, направете държавно управление, тъй като в идващия парламент няма да влезем. “ Парламентаризмът е имитация от вида: „ Махнете този, сложете който и да е, единствено друг. “ Парламентаризмът е подготвеност на един господин да се жертва за министър, единствено дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, само че не нашият и в никакъв случай няма да бъде. “

„ За тях е безсрамие, че предложихме държавно управление с 65 народни представители. Не беше ли безсрамие в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да създадем държавно управление, и то без условия, тъй като се опасяваха от избори “, негодуващо попита депутатът от Има Такъв Народ. И съобщи, че Демократична България и ИБГНИ са взели участие в експертните диалози за обща стратегия, единствено с цел да прикрият своето предпочитание да си проправят път към постове и въздействие.

Поведението на сътрудниците й, което постоянно предизвикваше отвращение с агресивността и безпардонността си, тя оправда по този начин: „ Ние просто сме почтени и същински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи изречения. Очевидно е, че не са привикнали на подобен език и на такова държание. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварителното договаряне на порциите. “

Василева разгласи, че офанзивите против партията са създали структурите й още по-единни и решителни. И приключи с откъс от ария на Слави Трифонов: „ Време е някой да изхвърли боклука. “ Не стана ясно кого има поради, само че не изглеждаше като че ли приказва единствено за тези, които се заканват да изчегъртат.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР