Надали можем да си представим зимната трапеза без кана червено

...
Надали можем да си представим зимната трапеза без кана червено
Коментари Харесай

Как да направим руската салата по-нискокалорична

Надали можем да си представим зимната софра без кана алено вино (вероятно даже греяно), туршийка и разнородни мезета. И въпреки всичко нещо би ви липсвало. А това е обичаната на всички ни съветска салата.

Всеизвестен факт обаче е, че точно зимно време човек стартира да натрупа килограми. Не единствено заради присъщите висококалорични храни, които попадат на масата ни, само че и поради неналичието на придвижване, особено за сезона.

Ето за какво взехме решение в следните редове да ви покажем по какъв начин можете да извършите обичаната си съветска салата по-нискокалорична, а това да не прекалявате с порциите на каквото и да е към този момент си е ваша отговорност.

Относно майонезата за съветската салата

Когато приготвяте съветска салата, постоянно използвайте нискокалорична майонеза, която можете да разбъркате дружно с кисело мляко. Така сосът за съветската салата няма да е толкоз тежък, а и самата салата ще е по-диетична.

Естествено, най-добре е да употребявате домашно приготвена майонеза, а не купешка, като и тук има вид да я извършите нискокалорична.

Домашна нискокалорична майонеза

 Нискокалорична майонеза

За задачата ви трябват 2 жълтъка, 1 обезмаслено кисело мляко, ½ чаша зехтин, няколко капки прясно изцеден лимонен сок и щипка сол.

Всички съставки би трябвало да са със стайна температура. Излейте в резервоар жълтъците дружно със солта и ги разбийте добре. Без да спирате с разбиването прибавете поредно обезмасленото кисело мляко и зехтина и лимоновия сок. Вече готовата майонеза оставете да почива 10-15 минути, преди да я употребявате.

Относно яйцата за съветската салата

След като съветската салата се подготвя с майонеза, която се прави от яйца, то умерено можете да изтървете яйцата в рецептата си или да добавите единствено едно. Това не би трансформирало усета на съветската салата, само че ще я направи по-нискокалорична.

Относно картофите за съветска салата

Сами по себе си картофите са нискокалорична храна, само че също по този начин е и факт, че те елементарно попиват всевъзможни мазнини. Те не са подобаваща храна за диабетици, тъй като имат доста висок гликемичен показател. За да извлечете оптималната изгода от потреблението им като добавка към съветската салата, то не прекалявайте с количеството им, както и ги приготвяйте сварени, добре измити, само че небелени. Обелете ги едвам откакто са се сварили.

Относно киселите краставички в съветската салата

 Нискокалорична съветска салата Снимка: Зорица

В случай че не разполагате с домашни кисели краставички, то бъдете нащрек, когато закупувате подготвени, тъй като доста от тях са прекомерно солени, а солта няма нищо общо с диетичното хранене. При състояние че към този момент сте закупили прекомерно солени кисели краставички, то по-добре ги измийте под течаща вода или даже ги накиснете във вода. Това ненапълно ще отстрани солта от тях, въпреки и незадоволително дейно.

Относно саламите за съветска салата

Повечето хора са привикнали да подготвят обичайна съветска салата с кренвирши или други сходни салами. Както знаете обаче, те не са по никакъв начин здравословни, а и в множеството случаи водят до качване на килограми. Вместо тях прибавете към съветската салата пилешко или пуешко филе, които са доста по-диетични.

Ако спазвате всички разказани стъпки дотук, ще разполагате с много по-нискокалорична съветска салата в съпоставяне със общоприета.

Вижте още по какъв начин се прави веган майонеза и най-хубавите препоръки по какъв начин да сгъстим рядка майонеза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР