Надали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване

...
Надали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване
Коментари Харесай

Подправките в арабската кухня

Надали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на другите подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, точно те придават неповторимия усет и мирис на всички арабски ястия.

Няма строги правила за смесването им, като даже са се наложили авансово приготвени смески, съдържащи над 20 типа подправки и ароматни треви.

Другият значим принцип в арабската кулинария е и изобилното количество от подправки, които се употребяват. Ето какво е значимо да знаете за най-често използваните подправки в Арабския свят:

1. Индийско орехче

 Индийско орехче

Макар в европейските страни да се употребява най-вече за подправянето на картофени гозби, в Арабския свят индийското орехче участва в съвсем всички обичайни смеси от подправки.

2. Сусам

Неизменно участва в фамозната арабска халва, само че и в доста други десерти. Ако семената на сусама бъдат смлени, служат за съществена съставна част на соса Тахини.

3. Куркума

Макар да е с много горчив и пикантен усет, точно куркумата придава присъщия жълтеникав оттенът на обичайните арабски ястия. Може да бъде комбинирана с джинджифил, кимион, чесън, лук и други

4. Кимион

Използва се най-много при приготвянето на месни специалитети от кайма. За разлика от европейците, арабите поставят кимион даже на кускуса, на рибата и морските блага.

 Шафран

5. Шафран

Неслучайно именуван Царят на подправките, шафранът е и от най-скъпите. Добрата вест е, че поради мощния си мирис от него е задоволително да слагате напълно малко количество.

6. Джинджифил

Макар да се свързва повече с азиатската кухня, джинджифилът участва обичайно и в арабската кулинария. Може да бъде употребен свеж, консервиран, захаросан и маринован джинджифил.

7. Карамфил

Карамфилът се употребява най-много при приготвянето на разнообразни десерти.

8. Канела

За разлика от европейската кухня, където канелата се употребява най-вече в сладкарството, в Арабския свят тя се прибавя и на доста съществени ястия и предястия.

9. Пипер

Както и в множеството страни, най-използван е черният пипер, който на процедура може да бъде комплициран в съвсем всички супи, яхнии и съществени ястия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР