Над седемдесет процента от първата фаза на изграждането на новата

...
Над седемдесет процента от първата фаза на изграждането на новата
Коментари Харесай

Над 70 процента от новата административна столица на Египет са завършени

Над седемдесет % от първата фаза на построяването на новата административна столица на Египет са приключени, заяви държавната пресслужба, представена от в. " Ал Ахрам ".

Около 98 % е степента на комплектност на държавния квартал, който включва 10 министерски комплекса, предопределени за 34 министерства, държавната постройка и постройката на Народното събрание.

Завършени са 60 % от бизнес квартала, в който се построяват двадесет небостъргача. Сред тях е близо 400-метрова кула, планувана да бъде най-високата постройка в Африка. Изпълнител е Китайската държавна строителна и инженерна корпорация (China State Construction Engineering Corporation) - една от най-големите строителни компании в света, в съдействие с египетското Министерство на жилищното строителство и обитаемоте места.

Напълно приключени са Спортният град, Олимпийското градче, Градът на знанието, Градът на изкуството и културата, Новата опера, основната болница, редица учебни заведения и частни университети.

Строителството на бъдещата административна столица на Египет стартира през 2015 година Тя се намира на 60 километра източно от Кайро, като общата ѝ повърхност е 700 квадратни километра.

В новия град се чака да живеят към 6,5 милиона души. Една от транспортните връзки с Голямо Кайро ще бъде първият в страната еднорелсов трен. Целта на плана е да се облекчи трафикът в многомилионния мегаполис.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР