Над 53 000 от автомобилите, застраховани в кипърската компания Олимпик,

...
Над 53 000 от автомобилите, застраховани в кипърската компания Олимпик,
Коментари Харесай

След фалита на „Олимпик”: 53 000 шофьори с нова застраховка Гражданска отговорност

Над 53 000 от колите, застраховани в кипърската компания " Олимпик ", към този момент са с нови полици към различен осигурител, оповестиха от Гаранционния фонд. От КАТ оповестиха, че в началото няма да глобяват водачите, поради анулираните полици.
" Няколко дни " пътната полиция няма да глобява водачите с полици на „ Олимпик " Ще бъдат давани предизвестия на водачите да си възобновят застраховката
Все още не е ясно какъв брой ще продължи гратинсия интервал, само че водачите би трябвало да са наясно, че в случай че провокират злополука при невалидна гражданска отговорност сами ще би трябвало да платят вредите.

„ Ако ни дават лавица на „ Олимпик” в първите няколко дни ще им дадем опция да ги предупредим да си сключат незабавно нова застрахфовката”, уточни Росен Рапчев - Групово дело „ Национална полиция”.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпреки че „ Олимпик” са правили отчисления към Гаранционния фонд, от там са безапелационни, че сътрудниците им в Кипър би трябвало да платят на клиентите поради банкрутиралата компания. От всяка застраховка гражданска отговорност към фонда се насочват по 10,50 лв.. Така застрахованиет в Олимпик един път към този момент са платили 2 благ лв., а със сключването на нови полици във фонда ще влязат още 2 благ. лв..

Снимка: btvnovinite.bg

Теодор Маринов е от хилядите които през днешния ден си купуват втора гражданска, съгласно него би трябвало да има по-строг надзор над застрахователните компании.

От Комисията за финансов контрол оповестиха, че с изключение на „ Олимпик”, още 12 застрахователни компании от Европейски Съюз работят у нас посредством свои клонове. И те не се управляват от нашия контрол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР