Над 450 отчаяни възрастни, затънали в дългове, награден фонд от

...
Над 450 отчаяни възрастни, затънали в дългове, награден фонд от
Коментари Харесай

Южнокорейският сериал, който пише история в Холивуд

Над 450 обезверени възрастни, затънали в задължения, награден фонд от над 30 милиона щатски $, известни и на пръв взор почтени детски игри, съдбовен край за всеки, който не успее да се оправи с предизвикването, пред което е изправен. 

Това са главните съставки на извънредно сполучливия южнокорейски сериал “Игра на калмари ” ( “Squid Game ”) на стрийминг платформата Нетфликс. Поредицата, която излезе на екран тъкмо преди една година, се трансформира в международен феномен, притегли вниманието на Холивуд и завоюва влиятелни американски оценки, като за част от тях до момента не бяха успявали да се преборят продукции и артисти от Южна Корея. 

Сериалът, дело на режисьора Хуанг Донг-хьок, бе почетен с шест телевизионни оценки “Еми ” от общо 14 номинации. Две от статуетките са в едни от най-важните категории - за най-хубав артист в трагичен сериал, извоювана от Ли Джун-дже и за постановка на трагичен сериал.

Ли Джун-дже взе “Еми ” още с първата си номинация и е единственият азиатски артист към този момент, сграбчил наградата. “Игра на калмари ” пък е първият неанглоезичен сериал, влезнал в конкуренция за влиятелните телевизионни награди, въпреки че не съумя да вземе оценката за най-хубав трагичен сериал. Актьорът Ли Джун-дже похвали основателя на продукцията, “че сподели по този начин изобретателно на екран проблемите, пред които всички се изправяме в живота си ". На родния си език той сервира благодарности към феновете в Южна Корея. 
Squid game: Бихте ли взели участие в предизвикването да играете детски игри против парична премия?--> Да, сигурно.Да, тъй като знам, че ще печеля.Да, стига да не са като тези в Squid game.Не, в никакъв случай.Не, само че бих обмислил този вид.Резултати
Поредицата, от която е излъчен единствено първи сезон, само че е в ход подготовка и на втори,  стана най-популярната продукция в историята на стрийминг платформата Нетфликс. Сериалът е стриймван от клиентите й повече от два милиарда часа.

Затова и напълно не са изненадващи триумфите и влиятелните награди, които печели в Холивуд. Още в края на предходната година музиката към " Игра на калмари " победи в категорията " Най-добър саундтрак на телевизионно шоу или минисериал " на Холивудските медийни музикални награди. 

Това бе единствено началото на възхода на продукцията в наградния сезон. Тя бе измежду отличниците в телевизионните категории и на церемонията за раздаването на американските награди “Готам ”  за без значение кино. 
               

През януари т.г. артистът О Йон-су донесе първи “Златен глобус ” на родината си. Той завоюва оценката за най-хубав артист в поддържаща роля в телевизионна поредност за превъплъщението си в облика на състезател 001. Сериалът имаше три номинации за “Златен глобус ”, само че завоюва едно отличие. 

  " Вече не ние сме в света, а светът е в нас. …С уханието на нашата просвета и любовта към моето семейство, благодаря на всички вас по света ", съобщи тогава 77-годишният артист, който е считан за един от най-хубавите театрални реализатори в родината си.

Да, " Игра на калмари " е следващото доказателство за възходящото въздействие на Република Южна Корея върху културата в световен мащаб, споделят анализатори. Кей-поп сензацията Би Ти Ес преди много време завладя международната музикалната сцена, обществената драма " Паразит " бе отличена с премията " Оскар " през 2020 година, а Юн Ю-джун взе година по-късно най-престижната кинонаграда за най-хубава актриса в поддържаща роля за осъществяването си във кино лентата " Минари ". Тя е първата южнокорейка, спечелила " Оскар ".

Американската Гилдия на актьорите уважи южнокорейските си сътрудници, като Джун Хо-йон и Ли Джун-дже завоюваха наградите надлежно за най-хубава актриса и най-хубав артист в ефирен трагичен сериал. Те станаха първите артисти от англоезична продукция, удостоени с тези оценки. 

“Игра на калмари ” получи самопризнание и от Асоциацията на кинокритиците, работещи за малкия екран, радиото и интернет изданията от Съединени американски щати и Канада. Продукцията получи премията “Изборът на критиците ” в категорията за най-хубав задграничен сериал. Освен това Ли Джун-дже взе оценката за най-хубав артист в ефирен трагичен сериал.

С голям интерес към този момент се чака вторият сезон, макар че към момента от Нетфликс не са оповестили дата. " Вселената на " Игра на калмари " занапред стартира ", бяха сбити от стрийминг платформата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР