Над 400 са глобените шофьори от началото на ноември по

...
Над 400 са глобените шофьори от началото на ноември по
Коментари Харесай

400 изгоряха с неприсъствен фиш за паркиране

Над 400 са санкционираните водачи от началото на ноември по новия план на Столична община " Неприсъствен фиш ". По него фишовете за погрешно паркиране в София към този момент се пишат даже когато лидерът не участва. Това заяви зам.-кметът по превоз на София Кристиан Кръстев в ефира на бТВ.

Приоритетно се глобява за погрешно паркиране на булевардите с огромно придвижване, по които минава градски превоз и където има велоалеи. " Практиката е същата като нарушаване на автомагистралата. Прилагаме мярката " задочен фиш ", с цел да почистим столичните улици и булеварди за градския превоз ", сподели зам.-кметът и добави: " Всеки месец 1200 до 1500 са нарушителите, които карат в бус лентите. Не по-малко от 1000 се глобяват ".

440 камери стартират да ловят нарушителите в София. Те ще са на всяко основно кръстовище. С тях ще могат да бъдат глобени и нарушавания като минаване на алено, непоставяне на колан или говорене по телефон, до момента в който караме. Санкциите ще постанова автоматизирана система, а задачата е унищожаване на човешкия фактор.

Идеята е цялата информация от камерите да бъде предоставена на Министерство на вътрешните работи и те да глобяват водачите. " Тези, които минават на алено, са хиляди на месец, предходната година има над 60 блъснати пешеходци. За това вършим тази интеграция, от началото на ноември подаваме данни на Министерство на вътрешните работи ", изясни Кръстев.

Той напомни, че Зелената зона се уголемява в столичните квартали " Иван Вазов " и " Яворов ". " Синя и зелена зона ще имат едно и също работно време - изравнява се времето в събота, неделя остава свободен ден ", подсети Кръстев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР