Над 40 000 членове на управляващия в Северна Македония Социалдемократически

...
Над 40 000 членове на управляващия в Северна Македония Социалдемократически
Коментари Харесай

Ето го наследникът на Зоран Заев

Над 40 000 членове на ръководещия в Северна Македония Социалдемократически съюз имаха право да избират през днешния ден ръководител, който ще наследи Зоран Заев отпред на СДСМ.

Не всички гласове са преброени, само че съгласно локални медии Димитър Ковачевски - който е актуалният финансов министър на Република Северна Македония - има безапелационна преднина пред другите двама претенденти - Фросина Ременски и Йован Деспотовски, заяви БНР.

Ковачевски е спряган за правоприемник на Заев и като министър председател. Той е лекар по стопанска система и доцент в Американския лицей, който в кариерата си е заемал управителен позиции в Телеком и One Vip Македония.Той е приключил Стопанския факултет на Скопския университет „ Кирил и Методий “ дружно със сегашния министър председател Зоран Заев. Що се отнася до партийния му опит в СДСМ, той беше част от партийното управление по времето, когато партиен водач беше Бранко Цървенковски.

Междувременно Християн Мицкоски бе избран отново за ръководител на основната опозиционна партия в Република Северна Македония - ВМРО-ДПМНЕ.

Кандидатурата му поддържаха 489 от общо 493-ма делегати на партийния конгрес, призован в Скопие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР