Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Китай,

...
Руският президент Владимир Путин пристигна на държавно посещение в Китай,
Коментари Харесай

Започна посещението на Путин в Китай

Руският президент Владимир Путин дойде на държавно посещаване в Китай , заяви ТАСС.

Това е първото пътешестване на Путин в чужбина след преизбирането му за президент на Русия. Неговият асистент Юрий Ушаков означи на брифинг в Москва, че съветският президент пътува до Китай на посещаване 10 дни след формалното си встъпване в служба, тъкмо както китайският президент Си Дзинпин посети Русия тъкмо 10 дни след преизбирането си през 2023 година

По време на държавното си посещаване съветският президент ще посети два града - Пекин и Харбин. В китайската столица на 16 май Путин ще организира диалози с китайския президент Си Дзинпин в стеснен формат, на които ще бъдат разисквани най-важните и чувствителни въпроси, а също по този начин ще има значим диалог на четири очи на чай и 1 + 4 сред водачите.

Ушаков, говорейки за програмата на президента в Пекин, означи: " Най-важното нещо в Китай е да се пие изключително чай на четири очи ".

Най-важните тематики на външнополитическото съдействие, сподели той, водачите ще обсъдят и на закрита среща във формат " 1+4 ", в която от съветска страна ще вземат участие новият министър на защитата Андрей Белоусов, външният министър Сергей Лавров, Сергей Шойгу и Ушаков на новата служба секретар на Съвета за сигурност.

В Пекин съветският президент ще се срещне и с премиера на Държавния съвет на Китайската национална република - Ли Цян, ще участва на концерт, отдаден на 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Русия и Китай и откриването на Годината на културата на двете страни.

На 17 май съветският президент ще е в Харбин, столицата на китайската провинция Хейлундзян, която граничи с пет района на Руската федерация.

Путин ще бъде придружаван от китайския вицепрезидент Хан Джън.
 Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна
Путин поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на спора в Украйна

Русия остава отворена за разговор за преустановяване на спора, само че в " новата действителност "

Централно събитие в програмата в този град ще бъде присъединяване на съветския президент в церемонията по откриването на VIII руско-китайско ревю ЕКСПО и IV руско-китайски конгрес за междурегионално съдействие.

Путин ще организира и къса среща със заместник-председателя на Китайската национална република и управлението на провинция Хейлундзян.
 Путин отива в Китай на 16-17 май
Путин отива в Китай на 16-17 май

Това ще бъде първото му посещаване в чужбина след встъпването му в служба

След това съветският държавен глава ще посети Политехническия университет в Харбин, където ще прегледа музейната експозиция, ще се обърне към студенти, докторанти и преподаватели от университета и ще отговори на техните въпроси.

След това Путин ще организира обичайната заключителна среща с съветските публицисти , които отразяват визитата му в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР