Арина Сабаленка неотдавна изказа свеоето мнение, че мъжкият тенис е

...
Арина Сабаленка неотдавна изказа свеоето мнение, че мъжкият тенис е
Коментари Харесай

По-мощна от Синер: Сабаленка сложи в малкия си джоб звездите от ATP по скорост на форхенда

Арина Сабаленка наскоро изрече свеоето мнение, че мъжкият тенис е по-интересен за гледане от женския и самата тя избира да следи дуелите в ATP Тура, в сравнение с тези на своите съпернички. Оказва се обаче, че самата Сабаленка може да се конкурира по много забавен индикатор и даже да бъде с преднина по отношение на най-хубавия състезател за сезона при мъжете, а точно Яник Синер.

Това стана ясно след дуелите на италианеца и международната номер две от дебютния кръг на Ролан Гарос, откакто статистически данни демонстрираха, че Сабаленка в действителност удря топката по-мощно от първенеца на Аустрелиън Оупън. Синер постоянно е всявал сериозен почит у своите противници, които знаят, че той е кадърен да преодолее тяхната отбрана с форхенд уинър от всяка една позиция на корта и той е генерирал междинна скорост от 122 километра при длановите си удари в мача с Кристофър Юбенкс.

Това обаче се оказва с 3 километра по-бавно от междинните стойности при беларуската тенисистка, чийто форхен регулярно попада със 125 километра в полето на нейните съпернички и несъмнено редица състезатели от мъжкия тенис биха могли единствено да мечтаят за мощта демонстрирана от миналогодишната 1/2-финалистка в Париж.

Average forehand speed, Roland-Garros R1:

Jannik Sinner - 122 km/h
Aryna Sabalenka - 125 km/h

()
— Bastien Fachan (@BastienFachan)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР