Държавният прокурор на Естония Триину Олев съобщи, че Китай не

...
Държавният прокурор на Естония Триину Олев съобщи, че Китай не
Коментари Харесай

Естония: Китай не сътрудничи за скъсаните кабели в Балтийско море

Държавният прокурор на Естония Триину Олев заяви, че Китай не е дал отговор на шестмесечно искане за помощ по отношение на следствие на китайски транспортен съд, който Естония подозира, че е прекъснал два от нейните подводни телекомуникационни кабели , предава Ройтерс.

Двата кабела, свързващи Естония с Финландия и Швеция,, а газопроводът сред Естония и Финландия беше пресечен при случай, който финландските следователи считат за бойкот . Това наруши енергийната сигурност и провокира паника в района.

И Естония, която проверява повредата на кабелите, и Финландия, която проверява случая с газопровода Balticconnector, регистриран в Хонконг, като главен обвинен.

" Китайските управляващи към момента не са дали отговор на настояването за правна помощ, " съобщи държавният прокурор на Естония Триину Олев в изказване във вторник. " Трябва да съберем спомагателни доказателства, с цел да установим дали повредата е породена съзнателно или инцидентно. "

Министерството на външните работи на Китай съобщи, че китайските управляващи проверяват и се занимават със случая. " Ще разгледаме интензивно настояванията за правосъдна помощ в сходство с вътрешното законодателство и съответните контракти , " сподели представителят на министерството Мао Нинг на постоянен брифинг в сряда.

Искането е изпратено на 10 ноември, заяви представител на Олев за Ройтерс през декември, до момента в който настрана искане за правна помощ е изпратено до Китай от финландските следователи.

Ройтерс заяви, че китайският транспортен съд е бил на всички три места към времето на повредата , на път за пристанище покрай Санкт Петербург, Русия, съгласно данни от MarineTraffic, услуга за следене на кораби.

Голям котва, за която се счита, че принадлежи на китайския транспортен съд , а, а следователите обявиха, че тръбата и телекомуникационните кабели евентуално са били прекратени, когато котвата е била влачена по морското дъно .

Финландското Национално бюро за следствия съобщи пред Ройтерс предишния месец, че " сътрудничи с китайските управляващи за разрешаването " на повредата на газопровода и че има прогрес в следствието. Русия отхвърли като " нелепости " изказванията за нейно присъединяване.

NewNew Polar Bear е на котва в китайското пристанище Тиендзин от връщането си от Русия през декември, съгласно данни на MarineTraffic. НАТО усили патрулите си в Балтийско море предходната година след случаите, а норвежката флота наблюдава придвижването на NewNew Polar Bear, до момента в който корабът мина над основните газопроводи на страната.
 Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети
Естония ще пази Балтийско море с противокорабни ракети

Максималният ѝ обхват е 290 км
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР