Над 300 милиона лева са одобрили търговските банки по двете

...
Над 300 милиона лева са одобрили търговските банки по двете
Коментари Харесай

Над 300 млн. лв. одобриха търговските банки по програми в подкрепа на бизнеса и физическите лица

Над 300 милиона лв. са одобрили комерсиалните банки по двете гаранционни стратегии в поддръжка на бизнеса и физическите лица, ръководени от Българската банка за развиване. Срокът за кандидатстване и по двете стратегии е продължен до края на юни.

Над 33 000 са безлихвените заеми за физическите лица, утвърдени от комерсиалните банки към 8 февруари, демонстрират данните на ББР, представени от БНР.

Общата стойност на утвърдените заеми е близо 144 млн. лева, а междинният размер на заема е 4 337 лева при 4 500 най-много.

При бизнес заемите – над 1 300 са утвърдените заеми, а цената им доближава 164 милиона лв.. Най-сериозен продължава да е ползата от секторите търговия и туризъм, произвеждане и превоз.

Сред подкрепените са също компании в областта на строителството, селското стопанство, услугите и рекламната активност, допълват от банката за развиване.

Въпреки че по програмата към този момент могат да се финансират огромни предприятия, към момента измежду подкрепените са единствено микро-, дребни или междинни компании. Най-голям е делът на дребните предприятия – 51%.

Втори са микропредприятията с 29 на 100, а последно място заемат междинните предприятия с дял от 20%. ББР подсигурява отпущането на заеми до 1 млн. лева за дребни и междинни предприятия и до 2 млн. лева за огромни компании, които търпят отрицателни последствия от пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР