„Над 24 хиляди са българите поставени под карантина от началото

...
„Над 24 хиляди са българите поставени под карантина от началото
Коментари Харесай

Над 24 000 българи са под карантина заради коронавируса

„ Над 24 хиляди са българите сложени под карантина от началото на епидемията. Това са хора завърнали се от чужбина, или по една, или по друга причина са дължи да си останат у дома. Но към този момент са издадени и над 200 досъдебни производства за хора, нарушили карантината си.”, сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов на днешния ексклузивен брифинг в Министерски съвет.
Най-голям проблем основават новите КПП-та, само че след смяната в заповедта на министър Ананиев нещата ще се трансформират. Най-голям е казусът сред Перник и София, тъй като има доста хора, които работят в столицата.
Министър Маринов увери, че се прави всичко допустимо по този начин, че чакането да е минимално.
„ Мерките са строги и такива би трябвало да бъдат, с цел да издържим до края. Моля жителите за схващане. И благодаря на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. Направили сме по този начин, че да им се раздава храна и топли питиета по време на дежурствата. По-натоварените смени са направени по 6 часа”.
Важно за всички медици, които бързат да отидат на работа- те могат да употребяват зелените коридори, с цел да не чакат по контролно-пропусквателните пунктове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР