Над 22 000 работни места в сектора на туризма са

...
Над 22 000 работни места в сектора на туризма са
Коментари Харесай

22 хил. работни места в туризма запазени с 60:40

Над 22 000 работни места в бранша на туризма са били непокътнати с мярката 60:40, която за хотелиери и ресторантьори е 80:20. Очаква се с този инструмент да се запазят още 11 000 места в идващите месеци, или общо техният брой да надвиши 30 000 позиции. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в одобрение към участниците в хотелски конгрес под мотото „ Продължаваме дружно “.

Факт е, че банкрути към този момент няма, безапелационна беше Николова. По думите ѝ анализът на данните демонстрира, че това е една от най-добре работещите ограничения, която има точните получатели и реализира предстоящите цели. До момента по плана за краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията (мярката с 290 лева.) са утвърдени заявки за обезщетения на 10 192 служащи, чиновници и самоосигуряващи се в бранша.

Преди броени дни стана ясно, че България е на 26-о място по заболеваемост от COVID-19 в Европа, осведоми министърът.

Тя посочи още, че здравните управляващи и техните инструкции към популацията, което в огромна степен отговорно ги извършва, не разрешават претоварване на здравната система. Заедно с още три страни сме единствените в Европа с негативна наклонност от минус 6,5% за новорегистрирани случаи, до момента в който междинната в Европа е повишаване от плюс 22%. Това е логически резултат от подхванатите от държавното управление своевременни стъпки за противопоставяне на ковид, разяснява министърът.

Вицепремиерът напомни, че България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена, присъден ни от известие на Световния съвет за пътувания и туризъм. Тя добави още, че той е и едно от най-големите ни конкурентни преимущества, които с цената на безкомпромисни старания би трябвало да пазим и ловко да използваме за привличане на туристи. Нека дружно демонстрираме и съблюдаваме тези наши старания, тъй като това е пътят от спешни ограничения да планираме възстановителни такива, уточни министърът.

Организаторите благодариха на министъра Николова за присъединяване във форума и показаха, че това демонтира волята на държавното управление да работи взаимно с бизнеса както за разрешаване на проблемите му, по този начин и в търсене на начинания, с които да се предизвиква устойчивото му развиване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР