Над 218 900 са заразените с новия коронавирус по света.

...
Над 218 900 са заразените с новия коронавирус по света.
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 по света вече са над 218 000 души

Над 218 900 са инфектираните с новия ковид по света. 8925 от тях са умряли. Пандемията към този момент визира 172 страни, с изключение на Китай (без Хонконг и Макао), съобщи Ройтерс.

Най-засегнатата от вируса страна е Китай с 3245 умряли и 80 907 инфектирани. Следва Италия с 2978 умряли и 35 713 инфектирани. На трето място е Иран с 1135 умряли и 17 361 инфектирани. Следва Испания с 638 умряли и 14 769 инфектирани.

Единственият континент без ковид … е Антарктида

Вчера генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус дефинира новия ковид като "враг на човечеството ", съобщи Франс прес.

"Този ковид съставлява една невиждана опасност. Това обаче е и невиждан мотив да се обединим против един общ зложелател, един зложелател на човечеството ", съобщи той.

СЗО с интернационален план за изпитване на медикаменти против COVID-19

Генералният шеф на СЗО сподели, че неговата организация беседва всеки ден с министри на опазването на здравето, с държавни глави, с лекуващ личен състав, с ръководители на лечебни заведения и с индустриалци, с цел да им помогне да се приготвят и да дефинират цели според от съответната обстановка.

Гебрейесус означи, че към момента предлага да се наблюдават всички подозрителни случаи и съответните хора да бъдат изолирани. Мерките за обществена отдалеченост сами по себе си не са задоволителни, акцентира той.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР