Президентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви,
Коментари Харесай

В защита на Израел: Байдън отрече да има геноцид в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично отбрани Израел, като съобщи, че израелските сили не правят геноцид в своята военна акция против бойците на " Хамас " в Газа, като отхвърли рецензиите от страна на пропалестинските протестиращи, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това [твърдение] ", съобщи Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското завещание в Америка, което се организира вБелия дом.

Байдън се сблъсква с митинги на доста от събитията си от пропалестински поддръжници, които го нарекоха " Джо Геноцида " поради твърдата му поддръжка за Израел, показва Ройтерс.

В забележките си по време на събитието в Белия дом Байдън акцентира своята увереност, че Израел е жертва от офанзивата на бойци на " Хамас " в южната част на Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и взети стотици заложници.

Президентът съобщи, че поддръжката на Съединени американски щати за сигурността и сигурността на израелците е " желязна ".

" Ние сме с Израел, с цел да бъде отхвърлен (лидерът на " Хамас " Яхия) Синуар и останалите касапи от Хамас. Ние желаеме " Хамас " да бъде победено. Работим с Израел, с цел да се случи това ", сподели той.

Преговорите сред Израел и " Хамас " за освобождение на заболели, възрастни и ранени заложници, към момента държани от бойците, са в застой, само че Байдън даде обещание да не се отхвърля от опитите да реализира освобождението им.

" Ще ги върнем вкъщи, ще ги върнем у дома, с каквито и компликации да се сблъскаме ", сподели Байдън.

Припомняме, че в понеделник основният прокурор на Международния углавен съд изиска заповеди за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху,министъра на защитата Йоав Галант и за водача на Хамас в Газа завоенни закононарушения.

Прокурор Карим Хан съобщи, че има основателни аргументи да се счита, че двамата мъже носят наказателна отговорност за военни закононарушения ипрестъпления против човечествотопоне от 7 октомври 2023 година насам.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР