Номинациите в допитването удължихме до 20 юни, а специален фокус

...
Номинациите в допитването удължихме до 20 юни, а специален фокус
Коментари Харесай

Номинациите в „Най-добрите лекари в София“ продължават до 20 юни

Номинациите в допитването удължихме до 20 юни, а специфичен фокус в това издание слагаме на лекарите от незабавна помощ. Лекари избират лекари на.

Здравният спор в България е все по-ожесточен и вероятно няма друга тематика, която по този начин да поляризира обществото години наред. Едно обаче е ясно - когато всеки един от нас се разболее, той се пробва да откри най-хубавата допустима здравна помощ, да се свърже с най-хубавия доктор.

Кои са тези, които будят удивление и благодарност измежду самите лекари? Кои са тези, които въодушевяват децата ни да желаят да станат лекари?

На 7 април 2024 година екипите на Дарик радио и на darik.bg афишират старта на третото си проучване, с цел да определим “Най-добрите лекари в София ”. Това е първото по рода си проучване, което се организира за трети път по одобрена международна методология и обгръща съществени специалности в здравната специалност.

С помощта на одобрен международен способ ще представим най-хубавите лекари в избрани специалности. През тази година проучването ще бъде фокусирано върху град София.

В интервала на изследването събираме попълнени анкетни карти от водещи лекари, които сами правят оценка своите сътрудници - другите лекари. Лекари правят оценка лекари — това е международен стандарт за изследванията от серията “Best Doctors ”. Колкото повече положителни рекомендации получи даден доктор, толкоз по-напред ще бъде подложен в класацията, защото имаме вяра, че оценката на експертите е извънредно значима.

Анкетните карти са цифрови, а ние питаме лекарите кои, съгласно тях, са най-хубавите експерти в тяхната област, към кого биха насочили техни лични пациенти, членове на фамилията, другари. Лекарите не могат да предлагат себе си.

Винаги каним изтъкнати експерти - преподаватели, експерти с потвърден опит, светила в медицината, които имат контролни функционалности при крайното разработване на изследването “Най-добрите лекари в София ”.

Дарик основава специфична секция “Най- положителните лекари ” като част от уеб страницата darik.bg, където ще бъдат показани всички лекари, както и ще бъдат излъчени серия от радио излъчвания, репортажи и материали по тематиката.

Кои са първите специалности, които ще изследваме?

В първата вълна на изследването, ще потърсим най-хубавите лекари в следните специалности:

Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина

Ангиология

Анестезиология и реанимация

Вътрешни заболявания

Гастроентерология

Гръдна хирургия

Детска кардиология

Детска клинична хематология и онкология

Детска неврология

Детска нефрология и хемодиализа

Детска пневмология и фтизиатрия

Детска психиатрия

Детска ревматология

Детска хирургия

Ендокринология и заболявания на обмяната

Интервенционална кардиология

Кардиология

Кардиохирургия

Клинична алергология

Клинична патология

Клинична токсикология

Клинична хематология

Кожни и венерически заболявания

Коремна хирургия

Лицево-челюстна хирургия

Лъчелечение

Медицинска онкология

Неврохирургия

Неонатология

Нервни заболявания

Нефрология

Образна диагностика

Ортопедия и травматология

Очни заболявания

Педиатрия

Пластично- възстановителна хирургия

Пневмология и фтизиатрия

Психиатрия

Съдебна медицина

Съдова хирургия

Спешна помощ

Урология

Ушно-носно-гърлени болести
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР