Над 200 000 британци са се включили в онлайн кампанията

...
Над 200 000 британци са се включили в онлайн кампанията
Коментари Харесай

Бойкот на сметките! Ето какво направиха 200 000 британци

Над 200 000 британци са се присъединили в онлайн акцията Don`t Pay (от англ- " не плащай " ), която приканва жителите да спрат да заплащат сметките си за ток и отопление от 1 октомври поради голямата инфлация в страната, предава Sky News.

Кампанията започва преди два месеца и е събрала към 230 000 почитатели в обществените мрежи, в това число близо 100 000 в Twitter. Уебсайтът на акцията пък означи рекорден растеж визити - над 290 000 единствено през юли.

Основателите на акцията не желаят да разкриват самоличността си, само че в уеб страницата се разказват като " група другари и съидейници ". Финансирането на активността на групата е от самите създатели, като досега те са получили дарения в размер на над 21 000 паунда. Целта на самодейността е да събере най-малко един милион британци, които изрично да откажат да заплащат комуналните си сметки.

На фона на енергийната рецесия в Европа, комуналните сметки във Англия скочиха фрапантно - в случай че през октомври предходната година междинната годишна сума за заплащане е била 1277 паунда, то през този октомври се чака да доближи най-малко 3582 паунда, а през януари следващата година да удари тавана от психическите 5000.

Доставчиците на комунални услуги към този момент помолиха жителите да не обръщат внимание на апелите за неплащане на сметките, защото това може да докара до утежняване на кредитния им рейтинг и цялостно прекъсване на комуналните услуги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР