Над 20 заведения в пловдивския квартал Капана събират разделно отпадъците

...
Над 20 заведения в пловдивския квартал Капана събират разделно отпадъците
Коментари Харесай

20 заведения в пловдивския квартал "Капана" събират разделно отпадъците си

Над 20 заведения в пловдивския квартал " Капана " събират разделно отпадъците си, като по този начин се приобщават към самодейността " Искам да съм полезен… Рециклирай ме! " на.
Тя ще продължи до края на месец юли, като след приключването й ще бъдат отправени оферти и рекомендации към администрацията за трайно въвеждане на тези практики.

В пловдивския " Капан " се организират фестивали, концерти и спектакли. „ Безспорно това са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град. Но с изключение на позитивните страсти, те носят със себе си и доста боклуци. Вече няколко години партнираме на събитията тук за на понижим генерирани от тях боклук , а този който не можем да предотвратим - да съберем разделно, с цел да отиде за преработване “, сподели в „ Преди всички “ Румяна Киризиева от БГ Бъди деен.

За задачата от заведенията слагат обособен панер за събиране на пластмасови боклуци, а специфичен камион минава по график, с цел да ги извозва.

“Искам да съм полезен….Рециклирай ме! ”  тече в градовете Пловдив, Варна, Силистра, Шумен, Добрич, Смолян и Плевен. Под тепетата акцията се реализира в партньорство с ЕКОПАК България и Община Пловдив, дирекция Екология. Поставената цел за 2021-ва от уредниците е да бъдат събрани 2 тона пластмасови опаковки.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР