Над 20 организации в САЩ обвиниха технологичния гигант Google, че

...
Над 20 организации в САЩ обвиниха технологичния гигант Google, че
Коментари Харесай

Обвиниха Youtube, че събирал незаконно личните данни на деца

Над 20 организации в Съединени американски щати упрекнаха софтуерния колос Гугъл, че е събирал персоналните данни на деца посредством видеоплатформата Youtube. Данните били употребявани за онлайн профилиране и изпращане на избрани реклами към детската публика, което съгласно американското законодателство е нелегално.

Организациите за отбрана на правата на децата са внесли тъжба до Федералната комисия по търговия и упорстват за следствие. В жалбата си те показват, че Youtube събира данните на малолетни, погазвайки личните си вътрешни правила, съгласно които платформата е неразрешена за лица под 13-годишна възраст. Така от уеб страницата за видеосподеляне основали база данни с местоположението на малолетните, за устройството, от което влизат в интернет, или за телефонните им номера. Това се прави, без да е поискано авансово единодушието на родителите

Казва се още, че сходни практики опонират на закон от 1998 година, който не разрешава уеб сайтове, предопределени за деца, или за които се знае, че са употребявани от деца, да събират или да употребяват персонални информации без единодушието на родителите.

От YouTube на собствен ред обявиха, че отбраната на децата и на техните фамилии е приоритет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР