Над 2/3 от гласувалите за Демократична България на парламентарните избори

...
Над 2/3 от гласувалите за Демократична България на парламентарните избори
Коментари Харесай

Над 2/3 от гласувалите за "Демократична България" са подкрепили Румен Радев на балотажа

Над 2/3 от гласувалите за " Демократична България " на парламентарните избори преди седмица, са подкрепили на днешния балотаж за президент Румен Радев, сочат данните на " Алфа Рисърч ". Настоящият държавен глава е получил доверието на 70% от симпатизантите на " Демократична България ", до момента в който 22% са дали своят вот за Анастас Герджиков.

Такава наклонност се видя още преди седмица, когато - 38 против 36%.

10% от гласувалите за ГЕРБ са избрали подкрепения от Българска социалистическа партия Радев, до момента в който симпатизантите на Българска социалистическа партия са били по-праволинейни и едвам 2% от тях са дали гласа си за Анастас Герджиков.

След цяла седмица на апели за гласоподаване за Румен Радев от страна на водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, предстоящо 91% са се вслушали в тях, а 9% са дали своят вот за Анастас Герджиков.

, който повече се доближаваше до Анастас Герджиков, е довел до 63% поддръжка за ректора на Софийския университет. 35% са подкрепили Румен Радев.

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов съобщи в средата на август, че. Това е довело 89% дали своят вот за него от поддръжниците на партията и 9% за Анастас Герджиков.

Симпатизантите на бъдещата най-малобройна парламентарна група в 47-ото Народно заседание - тази на " Възраждане ", са предпочели Радев пред Герджиков - 72 против 21%.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР