Съединените щати ще наложат визови ограничения и ще преразгледат отношенията

...
Съединените щати ще наложат визови ограничения и ще преразгледат отношенията
Коментари Харесай

САЩ ограничават визите за Грузия заради законопроекта за „чуждестранни агенти“

Съединените щати ще наложат визови ограничавания и ще преразгледат връзките с Грузия поради спорния законопроект за „ задгранични сътрудници “, който провокира всеобщи митинги в страната.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели в четвъртък, че визовите ограничавания ще се ползват за лица, виновни за подкопаването на демокрацията в Грузия, и членове на техните фамилии.

„ Подкрепата на Съединени американски щати за демокрацията в Грузия е дългогодишна и основополагаща за нашите двустранни връзки. Всеки, който подкопава демократичните процеси или институции в Грузия – в това число в навечерието на, по време и след изборите в Грузия през октомври 2024 година – може да бъде приет за неприемлив за американски визи според тази политика и да бъде изключен от пътешестване до Съединените щати “, сподели Блинкен в изказване.

Блинкен сподели, че препоръчаният закон ще задуши свободата на сдружаване и изложение на грузинците и ще „ попречва самостоятелните медийни организации, които работят,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР