Над 1200 състезатели от цялата страна взеха участие в Държавното

...
Над 1200 състезатели от цялата страна взеха участие в Държавното
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в Държавното първенство по таекуондо

Над 1200 състезатели от цялата страна взеха присъединяване в Държавното състезание по таекуондо, на което Ботевград бе хазаин през уикенда. Надпреварата се организира в дисциплините спаринг, пумсе и техническо чупене.

Първенството бе намерено от доайена на бойните спортове ген.Чавдар Чернев, ръководителя на БФТ Слави Бинев, някогашния ръководител на федерацията Валентин Трънски и най-успешния български таекуондист Владимир Далаклиев и неговия треньор Пламен Трънски. В залата бе и националният тим на България по таекуондо, който е на предварителен лагер в Павел баня, само че дружно с треньора Фарзад Золхадри бяха пристигнали да поздравят всички участници в шампионата. Държавното състезание бе предхождано от провеждането на Генералната асамблея на БФТ, семинари, опреснителни курсове и срещи с треньорите. През двата спортни дни ръководителят на БФТ имаше и срещи с родители на деца трениращи таекуондо.

“Арена Ботевград ”  бе изпълнена и през двата спортни дни, а стотици родители и почитатели на таекуондо подкрепяха състезателите. Комплексен победител стана тимът на Търговска колегия Херея, който завоюва общо 21 златни, 21 сребърни и 29 бронзови медала, във всички дисциплини. След тях се подредиха представителите не Търговска колегия Кондор 2000 с 14 златни, 11 сребърни и 10 бронзови медала. На трето място остана Търговска колегия Феникс с 10 златни, 9 сребърни и 22 бронзови оценки.

Държавното състезание се организира единствено две седмици преди поредицата от огромни таекуондо събития, на които София е хазаин. Първото от тях е “България Оупън G2 ”, което ще се организира от 3 до 6 март в София. Към този миг има записани над 1700 състезатели от целия свят. Другото огромно събитие е Европейското клубно състезание, на което нашата столица още веднъж е хазаин от 27 до 30 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР