Над 1000 души - украински граждани, се очаква да бъдат

...
Над 1000 души - украински граждани, се очаква да бъдат
Коментари Харесай

Търсят храна за 1000 бежанци в Китен

Над 1000 души - украински жители, се чака да бъдат настанени в хотели и почивни бази в Китен. Това сподели ръководителят на Туристическата камара в Приморско Ваня Андонова. Първите 145 бежанци са пристигнали в Китен преди 2 дни. Днес представители на Областната администрация в Бургас се срещнаха с тях, заяви БНР.

„ След понеделник сме се уговорили каквото имаме като дарения, тъй като доста хора се отзовават, стартират да пращат за деца дрешки, за възрастни, имаме уговорки това нещо да се събира на едно място и да бъде разпределено от служебни лица по места “

145 души, главно дами и деца, пристигнали от Харков, са настанени в детския лагер Шипка в Китен. През годините в този детски лагер на отмора са идвали главно деца от Украйна. От какво имат потребност сега те изяснява зам-областният шеф на Бургас Пламен Янев.

„ Това, от което имат потребност, са хранителни артикули, те си готвят сами. Това е главното. Благодарение на дарения - Ротари клуб и други компании, кмета на Китен, сме съумели да осигурим храна до вторник, уповавам се “

Почивната база на Българска национална телевизия и БНР, както и почивната станция на Софийския университет също се приготвят за настаняването на бежанци от Украйна. До момента в акцията по събирането на хранителни артикули за изхранването им са се присъединили от Българския червен кръст, от Ротари клуб " Бургас “, както и самостоятелни дарения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР