Над 100 млн. лв. е общата стойност на кредитите, които

...
Над 100 млн. лв. е общата стойност на кредитите, които
Коментари Харесай

ОББ предлага новата гаранционна програма InnovFin COVID-19

Над 100 млн. лева е общата стойност на заемите, които ОББ ще даде в поддръжка на новаторски дребни, междинни и междинни предприятия по стратегия на Европейския капиталов фонд
След сполучливото пускане на стратегия COSME COVID-19, Обединена българска банка (ОББ) стартира предлагането и на новата гаранционна стратегия InnovFin COVID-19 с финансовата помощ на Европейския съюз от " Финансовите принадлежности по Хоризонт 2020 " и Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), основан по Инвестиционния проект за Европа. Целта на ЕФСИ е да подкрепи финансирането и реализирането на продуктивни вложения в Европейския съюз и да обезпечи по-широк достъп до финансиране.

Над 100 млн. лева е общата стойност на заемите, които ОББ ще даде в поддръжка на новаторски предприятия по програмата InnovFin COVID-19. Мярката съставлява възстановяване на параметрите по съществуващата стратегия InnovFin по отношение на финансовите последствия, породени от COVID-19, и е ориентирана към подкрепяне на новаторски дребни, междинни и междинни предприятия в България.

По програмата  ще бъдат обезпечени 80% от размера на нови оборотни заеми -  овърдрафти, револвиращи кредитни линии или оборотни заеми с погасителен проект в лв. и евро, отпуснати по време на COVID-19 интервала (10.06.2020 до 31.03.2021 год.), както и 50% от размера на нови капиталови заеми.

InnovFin COVID-19 ще разреши на ОББ да предлага финансиране при преференциални ценови условия и облекчени условия за обезпеченост. Максималният размер на заемите е до 7.5 млн. евро, а финансирането е със период до 72 месеца за оборотни заеми и до 120 месеца за капиталови. InnovFin COVID-19 предлага разширени критерии за допустимост спрямо до момента настоящата стратегия InnovFin, което ще усили обсега на фирмите, които могат да получат финансиране. Подобрените параметри по схемата ще се ползват до 31.03.2021 година без официални условия за доказване на въздействието на COVID-19 върху кандидатстващите предприятия.

„ Иновациите са стратегически приоритет в активността на KBC Груп. Ние имаме вяра, че те са движеща мощ за всяка компания и с наслада поддържаме клиентите си, инвестиращи в нововъведения. До момента ОББ е финансирала новаторски планове и компании по стратегия InnovFin за над 100 млн. лева, а с помощта на усъвършенстваните параметри по схемата, предоставени от Европейски капиталов фонд по отношение на COVID-19, ОББ ще продължи да поддържа новаторски български предприятия при още по-атрактивни условия “, съобщи Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР