Начините за подобряване на паметта са огромен брой, но нито

...
Начините за подобряване на паметта са огромен брой, но нито
Коментари Харесай

Методи за подобряване на паметта

Начините за възстановяване на паметта са голям брой, само че нито един от тях не е ефикасен самичък по себе си. Важно е да измененията живота си, с цел да подобрите паметта си.

Паметта зависи от работата на мозъка, а той има потребност от вярно и уравновесено хранене. Затова най-важното е да се храните вярно и здравословно.

Мозъкът има потребност от отмора, другояче престава да възприема информацията, а вниманието ви отслабва. Отделяйте задоволително време за сън и отмора.

Често правете физически извършения. По време на извършения се усъвършенства тонусът на кръвоносните съдове, циркулацията на кръвта и подхранването на мозъка.

 Трениране на мозъка за възстановяване на паметта

Допълвайте уравновесеното си меню с нужните витамини – те би трябвало да допълват менюто ви, само че никога да не са негова опция. Те са доста значими за положителната памет.

Тренирайте съзнанието си. Гледането на телевизия трансформира мозъка в ленив. За да бъде съзнанието ви интензивно, четете, учете, участвайте в полемики, пътешествайте.

Концентрирайте се върху запомняне. Обръщайте внимание на това, което би трябвало да бъде запомнено. Ако не сте обърнали внимание, няма и какво да запомните. Вниманието е пътека към запомнянето.

Организирайте се. Ако самите вие сте неорганизирани, такава е и паметта ви.

Създавайте във въображението си асоциации, обединявайте ги по двойки, а двойките – в блокове. Когато се пробвате да запомните нещо, използвайте разнообразни способи.

Ако желаете да запомните кола, представете себе си в нея, обърнете внимание на марката и цвета й, чуйте по какъв начин работи моторът й.

Използвайте спомагателни асоциации. Ако да вземем за пример свържете в съзнанието си цифрите с буквите от писмеността, елементарно можете да запомните число като комбиниране от букви.

Използвайте местни асоциации. Свързвайте избрани неща с несъмнено място. Бъдете любопитни, оптимистично настроени и амбициозни. Това ще усъвършенства работата на мозъка ви и ускори вашата памет.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР