Начинът, по който се замразяват продуктите, е от съществено значение

...
Начинът, по който се замразяват продуктите, е от съществено значение
Коментари Харесай

Как се замразяват правилно птици

Начинът, по който се замразяват продуктите, е от значително значение за дългото им предпазване. Вижте кои са най-подходящите способи за опазване на артикули във фризер или камера, какъв е срокът на предпазване и по какъв начин най-добре се размразяват птици.

Подходящи за заледяване са всички типове домашни птици – кокошки, гъски, патици, пуйки.

Много е значимо преди да заледяване птиците да бъдат почистени от черва и измити от вътрешната страна и извън. Препоръчва се по-късно месото да престои едно денонощие на хладно място. По-дребните птици се замразяват цели, а едрите се разпределят на порции за готвене.

След което е належащо продуктите да се опаковат в алуминиево или полиетиленово фолио. Месата би трябвало да бъдат компактно завити по този начин, че да няма никакъв въздух.

В допълнение готовите опаковани пакети би трябвало и да се залепят. Препоръчително е да поставите етикети с типа на месото, тежестта и датата, на която го поставяте във фризера.

 Как се замразяват вярно птици

Кокошките с тегло до кг и половина имат оптимален период на предпазване 7 до 8 месеца. Най-добре е размразяването да става 10-12 часа при стайна температура. Ако ще печете кокошката, размразяването може да бъда единствено отчасти.

Пилетата до 800 грама също имат предпазване седем-осем месеца, а размразяването им става за 7-10 часа при стайна температура.

Патиците имат по-малък период на предпазване. Максималното целесъобразно време, за което патицата може да престои във фризера, е до четири месеца. Готова за готвене патицата е след 10-12 часа при стайна температура.

Гъската с тегло 4 до 6 кг се разфасова на части с оптимално тегло 2.5 кг. След разчистване, измиване и пакетиране гъшето месо може да се запази до 12 месеца. Размразяването още веднъж е 10-12 часа.

Същото важи и за пуйките. Разликата е, че годна за приложимост пуйката е единствено до 6 месеца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР