Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, при положение,

...
Начинът, по който г-н Трифонов предлага да управлява, при положение,
Коментари Харесай

Доц. д-р Христо Христев: Слави, България е парламентарна република

Начинът, по който господин Трифонов предлага да ръководи, в случай, че има поддръжката на една, въпреки всичко сред 1/5 и 1/4 от подадените гласове, няма доста общо с демокрацията.

Това разяснява във " Facebook " доцент доктор Христо Христев, учител по право на Европейски Съюз в Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Също както и лансирането на лица, множеството от които, даже с добра биография, са непознати на обществото, нямат прочут обществен път. Път в работа за обществото. Не са изпитани в обществена среда. Що се отнася до тези които са познати, аз персонално не си представям смяната и скъсването с модела на последните 10-15 години под ръководството на държавно управление, ръководено от Николай Василев.

Наред с това, България към момента е парламентарна република. При това тъкмо през днешния ден се навършват 30 години от приемането на първата в действителност демократична конституция на страната и тя неслучайно слага образуването и упражняването на настоящото ръководство под изискването, държавното управление да се поддържа от болшинство в Народното събрание.

Точно, с цел да не може никой да спуска държавно управление по малкия екран, а всички други да са длъжни да пляскат.

* Заглавието е на ФАКТИ

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР