Началото на новата учебна година в Русия - Денят на

...
Началото на новата учебна година в Русия - Денят на
Коментари Харесай

Учебната година в Русия започна както обикновено, присъствено

Началото на новата образователна година в Русия - Денят на знанията 1 септември, ще се означи в обичайна си форма без значение от коронвирусната пандемия. В множеството учебни заведения се провеждат тържества при съблюдаване на всички санитарни условия. Занятията на всички места ще стартират в присъствен тип, съобщи ТАСС, като се базира на известия от отрасловите министерства.

Всички учебни заведения, детски градини и междинни професионални образователни заведения са подготвени за началото на новата образователна година, осведоми министърът на просветата Сергей Кравцов.

Предвижда се учениците да съблюдават ограниченията срещу ковид, предложени от способените управляващи - обществена отдалеченост, премерване на температурата и следствие при положение на открити инфектирани деца или учители. Родителските срещи ще се организират онлайн. Различните класове няма да излизат в междучасия едновременно.

Тази година в първи клас потеглят съвсем 2 милиона съветски деца. Занятия ще стартират общо 17 милиона възпитаници в междинните учебни заведения и още 3 милиона студенти от разнообразни типове техникуми и колежи.

Ключово събитие ще стане през днешния ден общоруският открит урок под наслов "Да помниш, значи да знаеш " с присъединяване на президента Владимир Путин. Темата му ще е опазването на историческата памет и 75-ата годишнина от успеха на Съветския съюз във Великата отечествена война. Учениците ще бъдат поздравени и от екипажа на Международната галактическа станция.

Над един милион студенти ще стартират тази година следването си в съветски висши образователни заведения, заяви министърът на образованието и науката Валерий Фалков. За гратис образование тази година са отпуснати 541 748 места в тях, финансирани от бюджета.

В множеството висши учебни заведения образователната година ще стартира в присъствена форма. Властите предлагат обаче задочните и вечерните занятия краткотрайно да се реализират в отдалечен режим. Университетите ще обезпечават защитни средства за студентите, преподавателите и личния състав. Чуждестранните студенти ще се позволяват до занятия единствено след двуседмична карантина и тест за ковид, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР