Началото на Neverest Ocean Row беше сложено точно преди 18

...
Началото на Neverest Ocean Row беше сложено точно преди 18
Коментари Харесай

Стефан, Макс и Neverest: За едно велико приключение трябват и велики жени!

Началото на Neverest Ocean Row беше поставено тъкмо преди 18 месеца, когато Стефан и Макс – забележителни баща и наследник, взеха решение да построят своята лодка Neverest и да се впуснат в същинско презокеанско странствуване. Отплаваха на 14 юни от Португалия и след   105 дни в Атлантическия океан и над 8200 изминати километри акостираха сполучливо в столицата на Барбадос. На път за у дома двамата не не помниха да благодарят обществено на тези, без които тази задача нямаше да е сполучлива.



" Бихме желали да споделим, че моята брачна половинка и майка на Макс – Жени (Zhenie Ivanova) – е нашата сбъдната фантазия за брачна половинка и майка!!! Въпреки че до последния миг не знаеше дали да ни пусне в океана, тя ни поддържаше с обич и безрезервност открай докрай и като началник на наземния екип провежда храната, логистиката, връзките, материалите в обществените медии, както и безчет други задания, без осъществяването на които нямаше по какъв начин да отплаваме!!!

Жени и двете баби на Макс – майка ми Карина Димитрова и тъщата ми Зоя Софрониева – бяха помислили за всички вероятни и невъзможни беди, които биха могли да ни се случат и със своите безчет грижовни препоръки ни помогнаха да избегнем редица от тях – слънчеви удари, недоспиване, морски хищници и така нататък, както и да се насладим на нещата, на които можеше и да забравим да обърнем внимание!!!

Сестрата на Макс – Лара Иванова – помогна със градежа на лодката и дружно с моите татко, сестра, брат, свекър, балдъза, лели, чичовци, племенници, племеннички, братовчеди и останалите членове на нашата фамилия беше част от най-подкрепящото семейство, което човек може да сънува.

Бяхме ощастливени и от това че остарели другари и другари, които в никакъв случай не бяхме срещали до момента, ни изпращаха тонове позитивна сила, която ни тласкаше напред от началото до края, а и след него! Благодарим смирено на всички! Надяваме се да се сбъдват и вашите фантазии и сме отсреща да оказваме помощ с каквото можем!!! "



Хиляди хора по света със спотаен мирис следяха невероятното пътешестване през океана на двамата българи. А в страницата им във Facebook има десетки топли думи на български и на британски език: " Преборихте се с океана, необикновено, вие сте горделивост и ентусиазъм за милиони българи! Прегръщаме ви с любов и възприятие на горделивост, че сте българи! ", " Мен още ме държи мощната страст и тръпка, която изпитвах всеки ден, в който ги следях в това велико премеждие. Мога единствено да си представям какво е чувството у тях, които в действителност бяха там, посред гигантския океа , по-средата на ураганния сезон (като живееш във Флорида визиите стават още по-силни). Neverest Ocean Row, момчета, благодаря ви, че споделихте с нас това магическо премеждие! Страхотни сте! "

Гордостта ни е още по-голяма, тъй като това рисково странствуване е задача с идея. Te подкрепят  " Да! За живот! "  – националната акция, която цели да насочи вниманието към значимостта на донорството.  " Законите в България са такива, че най-близките родственици на умрелия имат последната дума, тъй че в действителност би помогнало, в случай че хората към този момент са готови със своето решение. На лице са нужните експерти и организация, като главният проблем е неналичието на задоволително донори. Това в действителност е обстановката в международен мащаб. Колективно можем да помогнем за облекчение на тази обстановка и действително да спасим животи ", споделят Иванови преди началото на пътуването си. 

 
5 скулптури по света с забавна история
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР