Началници на генералните щабове на въоръжените сили на страни Индо-Тихоокеанския

...
Началници на генералните щабове на въоръжените сили на страни Индо-Тихоокеанския
Коментари Харесай

Началници на отбраната от Индо-Тихоокеанския регион се събират в Сидни

Началници на генералните щабове на въоръжените сили на страни Индо-Тихоокеанския район се събраха тази седмица в Сидни , с цел да обсъдят съдействието между тях на фона на продължаващата акция на Китай за разширение на своето въздействие и военно наличие в тази част на света, съобщи Асошиейтед прес.

Генерал Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, съобщи, че тридневната среща на военните ръководители в Сидни се концентрира върху " свободния и отворен Тихоокеански район, както и върху общата обстановка с възхода на Китай ". Той добави, че срещата е в действителност " огромна конференция за съгласуване на общите ползи по въпросите на сигурността и разискване на провокациите пред националната сигурност на всяка една от присъстващите страни ".

Военни ръководители от двадесет и шест страни, множеството от които началници на защитата, вземат участие в конференцията . Китай също беше поканен да участва, само че отклони поканата.

По време на конференция през днешния ден военачалник Мили сподели също, че участниците в конференцията ще обсъдя по какъв начин могат да си сътрудничат по-задълбочено и да реализират по-сериозна оперативна съгласуемост сред своите армии, в това число посредством напреднали технологии. Освен това, ще бъде разисквани и провеждането на военни учения.

Китайското прехващане на съюзнически и партньорски полети в интернационалното въздушно пространство на Тихоокеанския район зачестни неколкократно през последните пет години, уточни военачалник Мили, наричайки държанието на Пекин " доста по-предизвикателно ", спрямо интервала преди този момент.

Попитани дали Съединените щати ще засилят военното си наличие в Австралия или някоя от другите участващи страни, Мили и военачалник Ангъс Кембъл, шеф на силите на Австралия, оповестиха че текат разисквания, само че такова решение към този момент не е взето. Към момента 2200 американски морски пехотинци се намират в пристанищния град Дарвин.

Провежданата конференция съответствува и с огромни военноморски учения край крайбрежията на Хавай. Ученията " РИМПАК " са най-големите военноморски военни маневри в света и се провеждат от Съединени американски щати.

На фона на срещата в Сидни, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява телефонен диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин на следващия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР