Началникът на Отделението по Анестезиология и Интензивно Лечение в Четвърта

...
Началникът на Отделението по Анестезиология и Интензивно Лечение в Четвърта
Коментари Харесай

Шефът на реанимацията в Четвърта градска с позиция по скандала

Началникът на Отделението по Анестезиология и Интензивно Лечение в Четвърта градска болница в София доктор Панчо Панчев е гласът от телефона от записа в скандалния репортаж, излъчен по националната телевизия Българска национална телевизия. Именно той бе чут да изисква от дежурния доктор от Спешна помощ писмени документи за докарания с кола за спешна помощ пациент с COVID-19 в тежко положение. Доктор Панчев излезе с позиция, която бе публикувана от старшата сестра в отделението на болничното заведение Кирилка Йорданова, която е била упълномощена от самия него.

Доктор Панчев декларира, че с цел да бъде приет в болница пациент в COVID-отделение, той би трябвало да има позитивно проучване на COVID-19, според заповедта на здравния министър.

„ Поисках от лекаря на спешна помощ да отрази този резултат във фиша за незабавна здравна помощ, с който превежда пациента в болничното заведение. Това, прочее, той и без мое искане би следвало да направи. Поисках от лекаря от спешна помощ да отрази и това, че пациентът се насочва от координационния център към Четвърта МБАЛ, за което нямахме и никакви други доказателства, с изключение на устните му изказвания. Пояснявам за какво са нужни тези " формалности ". Задава ли си някой въпроса какво би се случило, в случай че пациент без коронавирус зараза попадне в поделение, където се лекуват такива заболели? Кой ще носи отговорност за неизбежното му заразяване? “, показва в позицията си началникът на ОАИЛ отделението.

„ На въпросите ми болният има ли сърдечна и дихателна непълнота, лекарят от Бърза помощ отговори с " не ". На въпроса ми болният може ли да се изолира в домашни условия, отговорът беше " да ". При това състояние запитах за какво желае болният да се хоспитализира. Обяснението беше, че пациентът не могъл да приема назначената му терапия заради съществуване на ГЕРБ. Тези странични резултати върху стомаха превъзходно се поправят с добре известни лекарства “, добавя доктор Панчев, обяснявайки обстановката.

„ След като завърших диалога с лекаря, подредих на дежурната лекарка да одобри болния с индикацията, че е на възраст над 60 години, както е съгласно заповедта на министъра. Изхождайки от описаното от лекаря положение, това беше единствената индикация за незабавен банкет “, добавя той.

Според него този репортаж е задачата на мероприятието, а не хоспитализирането на болния.

„ От репортажа, излъчен по Българска национална телевизия, ми направи усещане, че на пациента му се споделя, че ще го върнат у дома, защото отхвърляме банкет - за какво? По-нормално е да се каже - отиваме в друга болница, само че това очевидно не е задоволително трагично за потребностите на репортажа “, споделя още в позицията си началникът на отделението и добавя: „ Оставям без коментар, че сътрудника се е явил пред болничното заведение с авансово готова опция за запис. Да не приказваме, че записът е осъществен изцяло престъпно. Учудващо е, че в това взе участие и Българска национална телевизия. Това също ще разясня с адвокати “.

„ Напълно съм наясно, че това е солова акция на младежа, очевидно накривен към медийни изяви. По никакъв метод не свързвам това с институцията, в която той работи. Колегите от Центъра за СМП - София са подложени на необикновено натоварване и единствено положителните ни взаимоотношения и синхрон ще оказват помощ за превъзмогването на сериозната обстановка, в която се намираме ", приключва своята позиция за разразилия се скандал началникът на Отделението по Анестезиология и Интензивно Лечение в Четвърта градска болница в София доктор Панчо Панчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР