Началникът на Генералния щаб на сръбската армия, генерал Любиша Дикович,

...
Началникът на Генералния щаб на сръбската армия, генерал Любиша Дикович,
Коментари Харесай

Началникът на Генералния щаб на Сърбия посочи Косово, като най-рисков фактор за сигурността

Началникът на Генералния щаб на сръбската войска, военачалник Любиша Дикович, уточни неопределения статут на Косово като максимален риск за националната сигурност на Сърбия, предава белградското радио В-92, като се базира на изявление на Дикович пред вестник Večernje novosti.
Сръбският шеф на Генералния щаб счита, че армията би трябвало да провежда нова специфична част за деяние в спешни обстановки.

" За разрешаване на актуалните провокации пред сигурността са ни нужни сили, които за рекордно малко време да реагират на всеки един проблем и да предотвратят неговото разширение ", счита военачалник Дикович и добавя, че " на Балканите има огромен риск от конфликти ".
Сред най-важните задания, които стоят пред сръбската войска, генералът дефинира модернизацията и превъоръжаване на Военновъздушни сили с хеликоптери, построяването на съвременна Противовъздушна отбрана въз основата на системите " Нева " и осъвременената система " КУБ ".

В изявлението си военачалник Дикович разяснява със удовлетворение новата обществена стратегия, призната от държавното управление по гледище на президента Вучич, за разрешаване проблемите на военнослужещите, както и реакцията на западните страни против привличането на някогашни югославски генерали като преподаватели във Военната академия в Белград.

" Има някогашни генерали, воювали против НАТО и притежаващи опит, който в случай че не бъде предаден на младите генерации, които се занимават със същия поминък, ще бъде непоправима загуба ", декларира Дикович.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР