Началникът на дирекция Убежище, миграция и права на човека Петер

...
Началникът на дирекция Убежище, миграция и права на човека Петер
Коментари Харесай

Маршрут на джамиите - новият път на мигрантите през Балканите

Началникът на дирекция " Убежище, миграция и права на индивида " Петер Вебингер във вътрешното министерство на Австрия предизвести, че се основава нов мигрантски маршрут през Балканите, наименуван " маршрут на джамиите ", оповестяват сръбски медии.

По този маршрут, както изяснява Вебингер, джамиите оферират поддръжка на мигрантите.

Вебингер е уверен, че възходящият брой бежанци води до " напрегната обстановка ", която няма да се развива толкоз трагично както през 2015 година, " макар че има сходен капацитет в спешни райони ".

Експертът от австрийското вътрешно министерство вижда заплаха от огромен приток на мигранти през идната година, в случай че не бъде осъществена нужната подготовка.

Нарастването на броя на мигрантите през 2014 година докара до резултата, който имахме през 2015 година, а това може да стане през 2019 година Новият маршрут на мигрантите през Балканите, който се основава понастоящем, минава през Албания, Черна гора или Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия, като специалистите в тази област го назовават " пътя на джамиите ", защото джамиите по трасето подкрепят мигрантите в напредването им.

Австрийските медии също по този начин показват редица видеоклипове на арабски, оповестени в интернет, които в детайли разказват маршрута през Балканите, като крайната цел са богатите страни от Западна Европа. Вебингер отбелязва, че е налице " опция за такова развиване на обстановката, която би могла да докара до увеличение на бежанската вълна ".

В тази връзка той се базира на либерализирането на визовия режим за иранците, които към този момент могат да летят непосредствено до Сърбия, а доста от тях могат да продължат пътуването си до Австрия или Германия.

Вебингер счита, че Австрия този път е добре готова за миграционни талази. Той показва, че " този, който желае независимост на придвижване в границите на Шенгенското пространство, би трябвало също по този начин да поддържа по-силна отбрана на външните граници на Европейски Съюз ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР