Началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили оцени жертвите

...
Началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили оцени жертвите
Коментари Харесай

Топ американски генерал: Руската армия е дала над 100 000 жертви, убити и ранени в Украйна

Началникът на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили оцени жертвите на съветската войска в Украйна на над 100 000 бойци, убити и ранени, и добави, че броят на загубите на войските на Киев във войната " евентуално " е сходен, съобщи Ройтерс.

 

Данните не могат да бъдат доказани по самостоятелен път.

 

Но упоменатият от Мили брой на жертвите в Украйна е най-високият, който Съединени американски щати са оповестявали от началото на спора, и той бива обявен в миг, когато в боевете е допустимо да настъпи мъртвило поради идната зима, което от своя страна съгласно специалисти може да сътвори опция за договаряния, отбелязва Ройтерс.

 

На въпрос какви са изгледите пред дипломацията в Украйна Мили, който е ръководител на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, означи пред Икономическия клуб на Ню Йорк, че по време на Първата международна война преждевременният отвод от договаряния е нараснал човешките премеждия и е довел до още милиони жертви.

 

" Затова когато има опция да се договаря, когато може да се реализира мир, използвайте този миг ", сподели генералът.

 

Вчера Русия разгласи, че войските ѝ ще се изтеглят от западния бряг на река Днепър в региона на стратегическия украински град Херсон, което е сериозен крах за Москва и може да се окаже повратна точка във войната.

 

Според някои специалисти следващият крах на Русия може да разреши на Украйна да договаря от позиция на силата, до момента в който други са на мнение, че Москва може да употребява вероятни договаряния, с цел да завоюва време по този начин, че да освежи и преоборудва силите си за ново нахлуване през пролетта.

 

Мили уточни, че по първични данни съветските войски фактически се изтеглят от Херсон. Но той предизвести, че може да отнеме време, до момента в който изтеглянето приключи.

 

" Няма да стане за ден-два, ще са им нужни дни, а може би и седмици, с цел да изтеглят войските на юг от реката ", сподели генералът. По негови оценки числеността на силите на Русия в този регион, които сега се намират на север от Днепър, е 20 000-30 000 души.

 

По думите на Мили спорът дотук е трансформирал някъде сред 15 и 30 милиона украинци в бежанци, а починалите украински цивилни евентуално възлизат на 40 000.

 

" Става дума за над 100 000 съветски бойци, убити и ранени. Вероятно същото важи и за Украйна. Голямо човешко страдалчество ", сподели Мили.

 

Въпреки огромния брой жертви, съгласно американски представители Москва не е в положение да реализира задачите си в Украйна и те се питат какъв брой дълго ще може Русия да поддържа нашествието, която е унищожила огромна част от механизираните ѝ сухопътни сили и е изтощила артилерийските ѝ ресурси.

 

Източник БТА 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР