Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за

...
Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за
Коментари Харесай

Николова се хвали, че 7800 души са посетили Банско за седмица

Наблюдава се засилен интерес към зимните ни курорти. Само за последната една седмица гостите, които са посетили Банско , са 7800 по данни на бизнеса. Най-голям е делът на румънските гости - 3800 индивида за една седмица, по-късно са българските, има интерес и от прилежащите страни - Сърбия, Гърция, Северна Македония. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при инспекцията си в града. В инспекциите взе участие и кметът на Банско Иван Кадев.

Имаме сериозна претовареност, резервациите са към 50%, осведоми още вицепремиерът. От началото на годината имаме 830 чешки туристи, като за предходната година са били 62, заяви министърът. По думите ѝ чешкият пазар се преориентира към зимните спортове.
 25% чужденци отказали резервациите си в Банско след условието за негативен PCR
25% чужденци отказали резервациите си в Банско след условието за негативен PCR

Хотелиери с искане да не се изисква тест от към този момент имунизирани туристи

Николова инспектира няколко места за настаняване, измежду които Гранд хотел Банско, Стражите, Спорт хотел Банско и други, както и началната станция на лифта.

Тя осведоми, че инспекциите до сегашния миг и в курортите, и навътре в страната , демонстрират, че бизнесът съблюдава ограниченията. Николова уточни, че се обмисля и опцията на граничните пунктове, там, откъдето влизат непознати туристи, с изключение на условието за PCR да има и различна опция за антигенен тест, само че това е в допълнение решение, което ще се разисква със здравните управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР