Наблюдава се увеличение на дебита на водоизточника, който захранва град

...
Наблюдава се увеличение на дебита на водоизточника, който захранва град
Коментари Харесай

Увеличава се дебитът на водата за Своге и близките села

Наблюдава се нарастване на дебита на водоизточника, който зарежда град Своге и околните села. Той е достигнал 41 литра в секунда по информация на ВиК София-област, заяви БНР.

Дружеството работи по създаване на два шахтови кладенеца. Днес ще бъдат доставени помпите за тях и ще стартира подаване на вода до довеждащ тръбопровод към град Своге.

През днешния ден стартира и работата по нов сондаж, откакто е извършена среща с хидролози и е конкретизирано мястото за построяването му.

Зам.-кметът на община Своге Илия Богданов прикани институциите да работят бързо, с цел да не бъде позволена филантропична рецесия. " Защото не е единствено питейната вода, която ние ще осигурим, тя е нужна, само че незадоволителна, тъй като след няколко дни ще прерасне в тежка филантропична рецесия, защото е належащо хората и да се мият, да се къпят, да перат и така нататък ", съобщи той.

Днес в манастир " Успение Богородично " в село Искрец ще бъде отправена обща молитва за вода и освобождение от бедствието, породено от пресъхването на река Искрецка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР