Наблюдава се тенденция иновациите да се отдръпват на заден план,

...
Наблюдава се тенденция иновациите да се отдръпват на заден план,
Коментари Харесай

Иновациите се отдръпват на заден план в кризата


Наблюдава се наклонност нововъведенията да се отдръпват на назад във времето, споделя Стефан Николов, ICT Consult
(снимка: персонален архив)

Много компании направиха фундаментална смяна в метода си на работа през 2020 година. Кризата, провокирана от COVID-19, оказа голямо въздействие върху стопанската система и бизнесите трябваше да преструктурират работата си.

За някои тази обстановка означаваше пренасяне на работното място от офиса в домовете им. За други, които не могат да работят от у дома, работното място трябваше да бъде направено по-безопасно. Всички области по някакъв метод бяха наранени от икономическите, обществените и самостоятелните последствия от световната пандемия. Усети се нуждата от цифровизация на бизнеса, оптимизация и автоматизация на оперативните процеси.

„ Като наклонност виждаме, че нововъведенията се отдръпват на назад във времето в лицето на рецесията. Вместо това фирмите са се фокусирали повече върху главните си действия и процеси, което е обикновено, имайки поради неразбираемата обстановка, в която ни сложи тази световна рецесия ”, разяснява Стефан Николов – специалист в региона на бизнес софтуера и ръководещ сътрудник в ICT Consult.
още по тематиката
Това, по неговите думи, даже би могло да се схване като нещо позитивно, „ защото ни дава опция да се вгледаме в дълбочина в процесите и да ги усъвършенстваме, тъй че да осигурим по-добра основа и да ги превърнем в мотор за бъдещето развиване на бизнеса ”, добави той.

Въздействието на COVID-19 върху промишлеността в международен мащаб се чака да бъде продължително и всеобхватно. Според някои източници, след края на пандемията производителите ще запазят фокуса си върху опциите за отдалечена активност и ще търсят способи за автоматизация и повишение на продуктивността.

Статистиката сочи, че доста от фирмите към този момент са имали желание да създадат стъпки към цифровата промяна или са работили по такива планове преди COVID-19. Пандемията краткотрайно прекрати работата по тях, само че значително отвори очите на мениджърите, които в този момент осъзнават оперативните недостатъци на фирмите, в които работят или ръководят.

Тъй като актуалното работно място се трансформира в отговор на тези несигурни времена и мениджърите обмислят по какъв начин могат да подобрят своя бизнес, ИТ браншът ще би трябвало да се приспособява и да откри метод бързо и с по-малко ресурси  да отговори на потребностите на клиентите, заключи Стефан Николов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР