Наближават местните избори и ПП все по-настойчиво натискат за промени

...
Наближават местните избори и ПП все по-настойчиво натискат за промени
Коментари Харесай

Калина Андролова: Промените в службите – опит за самостоятелно ала-бала

Наближават локалните избори и Политическа партия все по-настойчиво натискат за промени в службите за сигурност. Фиксирани са и в преодоляване на Комисията за противопоставяне на корупцията. Политическа партия смятат, че като си обезпечат надзор върху службите, ще могат да ръководят изборния развой в " обективна " за тях посока. За да оправдаят дейностите си, Политическа партия са ги опаковали в две опорки-клишета-бухалки, които подвигат в общественото пространство.

Първата опорка е, че службите би трябвало да се изчистят от съветско въздействие. За трийсет години съюзническо партньорство, образование на фрагменти, доминация на въздействието на Съединени американски щати у нас, прекомерно пресилено и като неприятен пиар ми звучи, че страната ни има потребност тъкмо от това - политическият брокер и индивидът на „ ситуационните покупко-продажби " Кирил Петков да прави чистка в службите. Политическа партия упорстват за свои хора в управлението и висшия състав на службите, и смятат, че тази словесна дегизировка, че ще гонят съветските сътрудници, ще даде подтик на американското посолство да поддържа техния интерес за лични промени в службите. Надяват се и опорката за съветското въздействие да обоснове желанията за конституционни промени, които да лимитират пълномощията на президента.

Колкото и една част от партизираното население да не харесва Румен Радев, следва да се каже, че има смисъл в това, основни позиции в страната да се съгласуват сред Министерски съвет и президент. Законодателят от прехода е бил по-отговорен от сегашните политически търговци и е търсил здравословно делене на въздействието в силовия сектор. И през днешния ден виждаме за какво. Политическа партия желаят да кадруват в службите без ограничавания. Но не с цел да реализират държавнически цели. А с цел да могат да си провеждат свое напълно независимо ала-бала.

Втората опорка-клише е за КПКОНПИ. Според поръчките на Политическа партия корупцията е само присъща на съперниците им. Затова, с цел да се оправи държавното управление с корупцията, КПКОНПИ би трябвало наложително да е в ръцете на Политическа партия. Тази партия Политическа партия се пробва да изнудва даже личните си сътрудници в дребната им коалиция с Демократична България. Там Политическа партия също се постановат за всяко предопределение, употребявайки това, че могат постоянно да получат просто болшинство при нормално гласоподаване. Това, че съдружните им сътрудници също имат ползи, едва ги интересува.

Записът, който скандализира България, че Политическа партия се съветват с посолствата за значими назначения в службите, е напълно годен. Вече оказва се от доста източници, че Кирил Петков и негови близки употребяват практиката да обикалят посолства, институции, авторитетни хора и безусловно да се оферират като " единствените ", които могат да свършат дилемите на световния външен фактор. Тази амбулантна търговия по вратите на посолствата, която управлението на Политическа партия упражнява, е унизителна за българската държавност. Опитите за доносничене, за хлепане на политическите другарчета, самопредлагането Политическа партия да бъдат медиатори сред Съединени американски щати и българската политическа класа са скандални обстоятелства, които излагат така и така невисокото равнище на българския политически типаж. Политическа партия не съумяват да надиграят Борисов, по тази причина пробват да си извоюват служебна победа от посолството и дебатът за сигурността още веднъж наподобява като подлагане: дайте ни сигурността, ние сме вашите хора.

Искам да осведомявам водачите на Политическа партия, че тези, на които те се оферират непрестанно, към този момент са вдигнали ръце от тях. Страшно им е писнало. Отдавна са им сметнали опциите и са ги оценили като дълготрайно непригодни, нямат фрагменти, неустойчиви са, неподготвени, комфортни са единствено за гръмоотвод при непопулярни решения. В този смисъл не е зле Политическа партия да си създадат самоанализ и да трансформират нещо в политическото си държание. Защото държанието им да се самопредлагат за надзиратели на нацията против това да им се разрешава да извличат държавен запас и да въртят финансови схеми е разграждане на държавноотговорната политическа тъкан. Каквито и недостатъци да е имало в политическата власт през последните 30 години, в никакъв случай тя не е била в ръцете на " доброволни заявители ". С този термин специфичните служби и разузнаването назовават хората, които отиват в някое от посолствата и се самопредлагат да бъдат потребни за непознатия интерес.

Алексей Петров показа, че е съдействал за сглобяването на тази управническа коалиция. И е направил това през Петко, бащата на Кирил Петков. Алексей се готвеше да употребява близостта си с Петко, с цел да управлява кадровите промени в службите. Също по този начин е казвал, че не може да понася Асен, както и ДБ-тата, от което излиза наяве, че Алексей е намерил своя лост за влияние само през Кирил Петков в решенията на държавното управление. Оказва се, че страната се управлява от подмолната роля на бащата на Кирил Петков. Интересно е, че Алексей считаше, че Кирил Петков единствено пунтира, че е обвързван с американското посолство и че по-скоро официално се натяга за извършване на дилемите им, с цел да получат Политическа партия легитимност и доверие, и на това съображение да се закрепят във властта.

Изобщо цялата тази бутафория, този спектакъл, който разиграваме пред посолствата, трансформира страната ни в посмешище. И в случай че до момента сходно въздействие беше доста внимателно и комплицирано изразявано по време на дипломатически срещи, то спекулациите на управлението на Политическа партия за това, че точно те подсигуряват американските задания в България и всички би трябвало да се строяват в техния график, са извънредно деструктивен фактор за политически решения въобще. Никой в българския политически живот не желае да се усеща незабележим и използван в нечия стратегия, още по-малко в такава, чийто медиатор и вестоносец е тъкмо Кирил Петков.

Нека завърша този коментар с едно обективно предложение: в случай че Петко Петков е министър председателят в сянка, който ръководи страната и се договаря с посолствата, който кадрува и основава политиките на Политическа партия, то напълно обикновено е да го помолим да излезе на ярко и журналистическите прожектори, камери и микрофони да се насочат към него. Няма смисъл да се беседва с аватари, би трябвало да се търси титуляра на сметката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР