От ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се

...
От ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се
Коментари Харесай

Борисов за записите с ПП: Те бързо трябва да влязат в затвора

„ От ГЕРБ продължаваме да имаме вяра, че една партия, която се явява на избори, би трябвало да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави. Разбирам ги сътрудниците „ Продължаваме Промяната ". " Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е почтен човек. От това, което чух, се разбра, че единствено той не е схванал, че имат кеш. Звучеше чак миловидно като слушах по какъв начин са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е доста забавно по какъв начин подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те действително перат пари и действително купуват гласове ". Това съобщи през днешния ден пред публицисти Бойко Борисов по време на представянето на управническата стратегия на обединението ГЕРБ-СДС преди изборите 2 в 1 на 9 юни.

„ Тук си приказват по какъв начин си носят кеша, по какъв начин ще финансират изборите, по какъв начин ще купят вота. Те бързо би трябвало да влязат в пандиза. Много е незабавен този Наказателен кодекс, доста ", разясни той.

Припомняме, че политическиият скандал избухна в средата на предизборната акция. Причината са нови аудио записи, публикувани от уеб страницата „ Афера ", за които се твърди, че са на „ Продължаваме Промяната ". Часове след излизането на първия запис, той беше споделен и от Политическа партия в страницата им във Фейсбук.

На него се чува диалог, за който се твърди, че е сред Асен Василев, Кирил Петков и чужд мъж. Темата - събиране на средства за предизборната акция. На страницата си във Фейсбук от „ Продължаваме Промяната " обясниха през вчерашния ден, че става въпрос за диалог от 2023 година, когато, по техни думи, не са съумели да съберат нужните средства за предизборна акция и упрекнаха службите в подслушване поради разпространението на записите. Малко по-късно през днешния ден от " Продължаваме промяната " пуснаха нов пост в който декларират, че записите са манипулирани, а стартирането им - кална предизборна акция.

На представянето на управническата стратегия, Борисов акцентира, че ГЕРБ има подготвеност да приказва с всички партии, които са подготвени да поддържат целите, заложени в Управленската стратегия.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и по какъв начин „ Промяната " са „ безчинствали 11 - 12 месеца ".

„ Много ми е забавно по какъв начин подкрепящите ги медии ще интерпретират това, че те перат пари и купуват гласове ", сподели той.

„ Става въпрос за милиони. Говорят по какъв начин си носят кеш, по какъв начин купуват избори, по какъв начин се финансират избори ", акцентира Борисов и съобщи, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че на 9 юни Европа ще стане също друга. „ Стрелят се министър председатели, убиват се президенти. Ние не можем да оставим страната без работещи мощности. Светът е доста комплициран. Много е значимо дали крайнодесните сили ще преобладават, дали либералите, дали зелените, дали социалдемократите ", сподели още той.

В умозаключение Борисов сподели, че при неустойчивост на ново държавно управление, наесен ще отидем отново на избори, а разломът ще е тежък.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР