Наближава един от най-светлите български национални празници - Денят на

...
Наближава един от най-светлите български национални празници - Денят на
Коментари Харесай

Забележителна алея на занаятите се открива в Банкя

Наближава един от най-светлите български национални празници - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

По този мотив в Банкя се открива алея на занаятите на познатото за феновете на курорта място - пешеходната зона до парк " Ротонда ", предава Дарик.

Във времето от 10:00 до 18:00 часа на 24 май изкусни майстори от цяла България ще показват авторски обичайни и нереални форми.

Посетителите ще видят цветни съдове и сувенири, везани ризи, посребрени пафти, леяни камбани и гравирани дървени предмети. За дамите уредниците са подготвили многообразие от бижута - посребрени украшения и декорации, бижута от кристал и стъкло, украшения от полимерна глина.

Ценителите на художествената керамика ще открият ръчно направени уникати от порцелан.

За празничното въодушевление на гостите са планувани щанд с култивиран и саксийни цветя за дома, а наред с цветята всеки клиент ще може да опита сладкиши от шекерджийницата на Алеята на занаятите. На щанда за произведения от захарен сироп ще има най-различни сладки изкушения - локуми, захарни петлета, близалки, халва и редица други лакомства.

Организатори на Алея на занаятите в Банкя са Регионална занаятчийска камара - София и Столична община регион " Банкя ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР