На Земята съществуват много религии. Въпреки това историите в тях

...
На Земята съществуват много религии. Въпреки това историите в тях
Коментари Харесай

Ново четене на Корана: Ной е бил пришълец от бъдещето!

На Земята съществуват доста религии. Въпреки това историите в тях звучат много близки. В свещените книги на три от най-популярните религии - юдаизъм, християнство и ислям, разказът на Ной и неговия транспортен съд звучат идентично.

Потопът и Ной, който избавил живота на Земята, са разказани в детайли в свещените книги на три международни религии. Те са се обединили зад тезата, че това е действително случил се исторически факт. Подробностите към него обаче към момента будят най-различни тълкувания.

Преди дни турски академик излезе с ново извънредно тълкувание на потопа съгласно Корана. В телевизионно предаване Явуз Йорнек, учител във факултета по морски науки на Истанбулския университет, изложи тезата си.

Явуз цитира фрагменти от историята за Ной, само че ги пояснява по един актуален метод, който им придава доста по-голяма меродавност. На първо място в Корана написа, че Ной е разговарял със сина си. Ученият се пита по какъв начин е ставало това, а отговорът наподобява повече от явен – по клетъчен телефон.

По времето на потопа, разказан в свещените книги на трите религии, Ной е употребявал мобилен телефон, а корабът му е работел с нуклеарна сила. Преди да настъпи невижданият Апокалипсис, спасителят на живота на Земята се е чул със сина си по персоналния си клетъчен телефон.

 Ной

Според новото пояснение в предишното сходен диалог може и да се е считал за знамение, само че за актуалния човек е ясно, че връзка сред километри разстояние е изцяло допустима с най-обикновен телефон.

На второ място се счита, че Ной, апетитен за оракул от мюсюлманите, самичък е построил от стоманени плоскости ковчега. Ученият прибавя още една щриха към това – съгласно него корабът е употребявал нуклеарна сила. Друг вид да се оправи с вълните от по 300-400 метра просто не съществува.

Учени и авантюристи от години търсят Ноевия ковчег. Новите тълкувания и засиленият интерес на мюсюлманите към него се появиха след филм на Нешънъл джиографик, излъчен преди години. В него група откриватели настояват, че са намерили останките на ковчега в планината Арарат (Агръ), Източна Турция.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР