На всички пълнолетни във Великобритания ще бъде предложена бустер ваксина

...
На всички пълнолетни във Великобритания ще бъде предложена бустер ваксина
Коментари Харесай

До края на януари всеки пълнолетен британец ще има достъп до бустер ваксина

На всички пълнолетни във Англия ще бъде препоръчана бустер ваксина до края на януари, съобщи английският министър председател Борис Джонсън, представен от БНР. Решението бе взето след появяването на новия вид на Ковид-19 Омикрон, за който се счита, че е по-заразен от разновидността Делта.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28763
Борис Джонсън даде втора конференция за три дни, отдадена на Омикрон. Премиерът съобщи, че държавното управление ще направи всичко, с цел да може всеки, който има право на трета ваксина, да я получи. Срокът сред втората и третата доза ще бъде скъсен на три месеца. Общо 22 случая на заразяване с Омикрон са регистрирани в Обединеното кралство - 13 в Англия и 9 в Шотландия. 

Почти 18 милиона британци към този момент са с трета доза. Само в Англия още 14 милиона следва да получат бустер ваксина. 

Джонсън осведоми, че имунизациите ще бъдат разпределени в 1500 центрове и лечебни заведения. Той добави, че 400 военни са извикани да оказват помощ на националното опазване на здравето и огромна войска от доброволци. " Центрове за имунизирани ще поникнат като коледни дръвчета ", пошегува се министър председателят. 

Здравни специалисти разясниха, че срокът до края на януари за цялостно имунизиране с бустер доза е упорит, само че изцяло изпълним. 

Скай нюз " в това време заяви, че от ден на ден заведения анулират планувани Коледни празненства, обезпокоени от новия вид, дефицит на служащи и проблеми със снабдителната верига.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28763  Близо 70 хиляди са новозаразените в Германия Близо 70 хиляди са новозаразените в Германия  Южна Корея записва рекорден брой новозаразени Южна Корея записва рекорден брой новозаразени  Португалия отваря през днешния ден най-големия си имунизационен център Португалия отваря през днешния ден най-големия си имунизационен център
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР