На всички нива с Република Северна Македония е създадена координация

...
На всички нива с Република Северна Македония е създадена координация
Коментари Харесай

Янев и Заев: Тази трагедия ни сближава

На всички равнища с Република Северна Македония е основана съгласуваност и се надяваме от следствието да научим тези уроци, които ще ни предпазят от сходни нещастия в бъдеще. Това сподели министър председателят Стефан Янев в взаимно изказване с прремиера на РСМ Зоран Заев , който е у нас по отношение на автобусната злополука, при която починаха 45 души.

" Днес е ден, който е белязан за българския народ с две нещастия - във варненското село Рояк, където починаха български жители в Дома за възрастни хора, която сега се проверява. По-малко от 7-8 часа нова покруса беляза тази нощ - злополука с пътнически рейс, регистриран в РСМ, с жители както на РСМ, по този начин и с други народности. Трагедиите са общи и са това, което ни допира, което ни прави съпричастни, без значение каква народност са хората, които към този момент не са при нас ", уточни Янев.

Той заяви, че българското държавно управление обмисля Ден на печал за починалите. Двамата министър председатели отхвърлиха да разясняват политически тематики с думите, че през днешния ден е ден за съпричастност. Янев сподели, че постоянно е вярвал в разговора и в търсенето на решения в полза на двата народа. В положително и неприятно сме дружно, приятелски нации сме и в положително и неприятно би трябвало да си помогнем, съобщи Зоран Заев. Кога и на комшията е хубаво и на нас е хубаво, уточни той във връзка изборите у нас, само че също отхвърли да разяснява политически тематики.

Янев изрази съпричастност със фамилиите на починалите и по едно и също време с това сподели, че българската страна във всичкитте й органи, имащи отношение към сигурността, преодоляването на бедствия работи бързо и е на място и сега.

Той уточни, че общото умозаключение на медиците, е, че настанените в болница в околните един-два дни ще бъдат в положение да бъдат превозени към местата, в които живеят.

В съгласуваност сме с премиера Заев от ранните часове на тази заран, управляващите на двете страни имат съгласуваност по браншове и министерства, посочи той.

Премиерът на РСМ стартира със съболезнования за двете нещастия, при които починаха хора. Той сподели, че е посетил ранените в болничното заведение и съобщи, че те са в положително положение и няма заплаха за живота им.

Координацията е на високо равнище - сред двамата министър председатели и сред службите, акцентира той и добави " Болката и за двата народа е огромна ".

Премиерът на РСМ не разяснява евентуалните аргументи за нещастието, като сподели, че специалистите би трябвало да се произнесат.

Стефан Янев уточни, че не би приел никакъв тип нечиста сделка, че секторът на мигастралата, вероятни дупки или неравности, са били от голяма важност в този случай. От забележимата картина по-скоро друга е причинаа, различен е разновидността, сподели служебният министър председател.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР