На въпрос от скопската телевизия TV 21 относно предизвикателството, обявено

...
На въпрос от скопската телевизия TV 21 относно предизвикателството, обявено
Коментари Харесай

Заев: Чакаме моментът, в който гражданите са готови да изберат албанец за президент

На въпрос от скопската телевизия TV 21 по отношение на предизвикването, оповестено от водача на „ Демократичен съюз за интеграция “ Али Ахмети – идващият президент на Северна Македония да бъде албанец, министър председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев отговори, че ще изчака момента, в който жителите ще бъдат подготвени да изберат отпред на страната държавен глава от „ немакедонски генезис “, съобщи организация „ Фокус “.

„ Всички сме родени тук, нашите татковци и дядовци също, и бъдещето ни ще бъде общо. Нека подчертая, че президентът се избира на директни избори, на които жителите гласоподават. Не се договаря политически, партийно. Това е невероятно “, разяснява Заев, като акцентира, че би желал да стане очевидец на избирането на албанец за най-висшия държавен пост.

Говорейки на избирателен протест в Чаир в понеделник, ръководителят ДСИ Али Ахмети разгласи кое ще бъде идващото предивикателство – албанец да стане президент на Северна Македония след приключването на мандата на Стево Пендаровски.

„ След като албанец бе министър на защитата, външен министър, ръководител на Народното събрание, на идващите парламентарни избори влизаме с министър председател албанец. Време е и албанец да стане президент на страната “, акцентира Ахмети по време на митинга в Чаир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР