На третото изложение на хеликоптери в Тианджин (Китай) водещият китайски

...
На третото изложение на хеликоптери в Тианджин (Китай) водещият китайски
Коментари Харесай

Летящата кола робот

На третото ревю на хеликоптери в Тианджин (Китай) водещият китайски авиационен конгломерат (AVIC) сподели летяща роботизирана кола. Свръхмодерният автомобил се споделя Бързата газела (Саи Линг на китайски) и тежи 100 кг.

Снабден е с шест цифрово следени странични ротора, които обезпечават отвесно политане и кацане. Във въздуха автомобилът се държи като хеликоптер.

Бързата газела е безпилотен автомобил, което значи, че на земята се движи изцяло самостоятелно, а това доста би понижило разноските при възможното ѝ потребление за разследващи задачи. Това ще е по този начин, до момента в който не се създаде по-голяма Газела, която да бъде ръководена от хора.

Формата на Бързата газела е с добра аеродинамичност, като гумите са извънредно леки и горната им част е покрита, което улеснява полета. Daily Star

Инженерът Хуанг Шуилин (Huang Shuilin) се надява, че в бъдеще Бързата газела ще стане част от всекидневието на китайците. Вероятно е също самостоятелният летящ автомобил да стане част от арсенала на Народната освободителна войска на Китай, който ще се употребява за планински интервенции, въздушна конница, търсене и избавяне на бедстващи хора.

Ако планът Бърза газела се окаже сполучлив, Китай ще измести Съединени американски щати в сфера, в която американските военни летящи коли към момента не могат да преминат изпитателната фаза. Военният план DARPA към този момент е спонсорирал няколко сходни машини – Въздушната реконфигурируема вградена система (ARES) през 2009 и Черният рицар през 2014.

Летящите коли като Черния рицар летят по-бавно от хеликопер, само че са по-издръжливи и лесни за ръководство. Advanced Tactics

Popular Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР