На този свят има доста сладки неща: захарни петлета, кифлички

...
На този свят има доста сладки неща: захарни петлета, кифлички
Коментари Харесай

Как да посрещнем котенце у дома: практични съвети с много любов

На този свят има много сладки неща: захарни петлета, кифлички с локум, шоколадови блокчета, близалки и желирани бонбони. Едва ли обаче някой досега е разкрил нещо по-сладко от дребното котенце.

И до момента в който към момента нямаме отговор на въпроса за какво наблюдаването на дребни котета, които си играят, не е част от психотерапевтичния боеприпас, с който да си оказваме помощ, то имаме отговор на въпроса „ Добра концепция ли е да си взема коте? “. И той е „ Да, само че... “.

Както евентуално се досещате, след „ само че “-то следват някои предизвестия и рекомендации, с които би трябвало да се съобразяваме, в случай че желаеме да бъдем почтени котешки стопани.

Прочетете препоръките на специалистите, които да имате поради, в случай че към този момент сте взели решение най-сладкото нещо вкъщи да не са бонбоните в шкафа:

Първо и доста значимо: котенцето към момента не е котка. Ако при другари сте виждали улегнали котки, чието главно занятие е да мъркат на дивана, би трябвало да знаете, че дребните са много по-палави и игриви и че до момента в който се трансфорат в тези спокойни котараци, които наподобяват като че ли медитират непрестанно, ще мине време. А през това време котето ще прави пакости и никакво лакомство няма да го спре. То не е чувало за Хелоуинската традиция. Така че, в случай че нямате подготвеност за следи от нокти по столовете, раздрани завеси и унищожени дивани, по-добре си вземете риби в аквариум.

Още преди да вземете своето коте, би трябвало да сте се погрижили то да има хубава клетка, в която да го придвижите до у дома и която да ползвате по-късно, когато би трябвало да отидете до ветеринарната клиника. Запомнете, че малко коте в никакъв случай не се носи на ръце, тъй като един по-силен или внезапен звук може да го уплаши и то да скочи от ръцете ви и да избяга преди да сте разбрали какво се случва.



Котешка къща in process

Подгответе дома си за новия член на фамилията: това, което Джаксън Галакси назовава “catification ”. Сложете котешки играчки на разнообразни места, осигурете меко легло, висока лавица за наблюдаване, специфични места за точене на нокти. Играчките на котето носят същото чувство за сигурност, което значимите за нас движимости носят на нас. Хората се усещаме уютно в дома си не с помощта на голите стени и красивия паркет, а с помощта на фотосите, книгите и всички други скъпи притежания, които вършат от къщата. При котетата не е по-различно. Е, те не мечтаят за огромна библиотека или голям кухненски плот, само че колкото повече техни движимости има в новия им дом, толкоз по-добре.

Много значима част от подготовката на дома за котето, е обезопасяването. Сложете мрежа на терасата или не пускайте там котето. Не оставяйте прозорците отворени на V, тъй като има значително случаи, в които котките се заклещват на тях и могат да се наранят. Преразгледайте домашната флора преди да пуснете котето вкъщи. Някои цветя и растения, които се отглеждат като домашни, могат да бъдат мощно токсични за котките. Пример са лилиумите и коледната звезда, само че има и други, най-добре се посъветвайте с ветеринарния доктор и съставете цялостен лист на евентуално рисковите растения.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР